Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Luxury Collection Hotels & Resorts proponują nowe... | Aktualności hotelarskie ze świata
Luxury Collection Hotels & Resorts proponują nowe smaki w przewodniku - Epicurean Journeys
|
Luxury Collection i Assouline wydały przewodnik - Epicurean Journeys
|
Luxury Collection Hotels & Resorts, należące do Starwood Hotels & Resorts, Inc, prezentuje efekt swojej najnowszej współpracy z wydawnictwem Assouline: Epicurean Journeys - zbiór oryginalnych receptur autorstwa znanych szefów kuchni, wydanego w twardej oprawie.
Znajdują się w nim przepisy tak znanych szefów kuchni, jak: Jose Andres, Geoffrey Zakarian Stephanie Le Quellec Daniele Turco, Manjit Gill i wielu innych. Przewodnik wydany w limitowanej edycji sprzedawany jest z zestawem pięciu ekskluzywnych mieszanek przypraw stworzonych przez Liora Lev Sercarza, właściciela lokalu La Boîte w Nowym Jorku, zainspirowanego lokalizacjami obiektów marki Luxury Collection na całym świecie.
"Podobnie jak w przypadku uruchamiania obiektów Luxury Collection, tworzenie przypraw o nowych smakach wymaga odpowiedniego opisu, byłem więc zachwycony możliwością stworzenia kolekcji własnych przypraw, które przywołują najcenniejsze wspomnienia z podróży, bez konieczności wychodzenia z kuchni", mówi Lior Lev Sercarz. "Każda z mieszanek inspirowana jest pracą odkrywców, którzy odegrali kluczową rolę w historii handlu przyprawami - zaspokajając ciekawymi nowymi smakami różnorodne gusta i torując drogę podróżnym marzącym o dalekich miejscach."
Pięć mieszanek przypraw, przygotowanych specjalnie na potrzeby Epicurean Journeys, zainspirowane zostały przez wielkich światowych odkrywców z przeszłości. Znajdują się wśród nich: "Marco", mieszanka inspirowana podróżami Marco Polo przez cieśninę Malakka na Ocean Indyjski; "Magellan", inspirowana przeróżnymi azjatyckimi curry i odkrywcą, który pierwszy udostępnił te smaki zachodniemu światu; "Colombo", która jest hołdem dla jednego z najbardziej szczęśliwych przypadków w historii świata, dzięki któremu powstała mieszanka pachnących ziół, w tym oregano, tymianku i czerwonej papryki chili, wyczarowująca oryginalne smaki regionalnych marynowanych mięs, gulaszów i sosów; "Vasco" upamiętniająca monumentalną podróż Vasco da Gamy, który otworzył dla świata bogactwo Indii, poprzez kombinację ziela angielskiego, imbiru i cynamonu, połączonych w skomplikowanym i tajemniczym procesie; i "Veneti", która jest hołdem dla Wenecji, centralnego ośrodka handlu wschodnimi przyprawami, mieszanymi z wysokiej jakości szarą solą dostępną w Europie i cytrusami z Południa oraz pieprzem Basque Espelette.
"Luxury Collection zawsze celebrowała wyjątkowe doświadczenia kulinarne, jako sposób na przyciąganie turystów i ożywianie oryginalnych lokalizacji", mówi Paul James, światowy lider marek: Luxury Collection, St. Regis Hotels & Resorts i W Hotels Worldwide. "Jesteśmy szalenie zadowoleni z możliwości zaprezentowania naszym gościom przewodnika Epicurean Journeys, wiedząc o ich nienasyconym apetycie na podróże, poszukiwanie i odkrywanie."
Źródło: Starwood Hotels & Resorts Worldwide
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |