Rezidor Hotel Group wprowadza na rynek nowe koncepcje restauracyjne: Sure Bar i Brasserie de Verres en Vers. Pierwszy bar i restauracja nowego typu zostały otwarte w nowym Radisson SAS Royal Hotel w Dublinie we współpracy z Gorgeous Group – znaną brytyjską firmą specjalizującą się w luksusowych barach i restauracjach – oraz agencją wzornictwa przemysłowego, Graven Images.
Sure Bar to modny bar w stylu irlandzkim, gdzie można degustować fantastyczne koktajle, bogaty asortyment piw, starannie wybrane wina i szampany. Można tu również zjeść proste, choć najwyższej jakości dania barowe, a wszystko to będzie podane z legendarnym wdziękiem, z którego słynie Irlandia – jeden z najbardziej gościnnych krajów świata. Ponieważ Sure Bar współpracuje z Waterford Crystal, kultową marką irlandzką, drinki podaje się tu w szklankach Waterford Crystal, a najlepsze whiskies, wódki, koniaki, wina i szampany można degustować w luksusowych wnętrzach Vintage Room. We wspaniale wykończonych niekonwencjonalnych wnętrzach, gdzie rozbrzmiewa świetna muzyka, kelnerzy poruszają się w modnych fartuchach Orla Kiely. Czynny przez cały dzień Sure Bar oferuje również odpowiednie menu do popołudniowej herbaty oraz szeroki asortyment kaw i herbat ziołowych.
Brasserie de Verres en Vers to nowatorska interpretacja francuskiej brasserii. Jej integralną częścią jest stonowany przepych i pierwszorzędna architektura wnętrz, podobnie jak wykończenia z ciemnego drewna i eleganckie wzornictwo podłogowe. Brasserrie de Verres en Vers oferuje całodzienne menu, kładąc nacisk na kuchnię klasycznej francuskiej brasserii, czyli wciąż zmieniające się plats du jour, podstawowe dania i specjalności zakładu, które wszystkie wyróżniają się najwyższą jakością. Menu dopełnia tu starannie dobrana karta win i szampanów oraz wspaniała selekcja aperitifów i trunków wspomagających trawienie.
Rezidor jest jedną z najszybciej rozwijających się spółek hotelarskich na świecie, która obecnie posiada ponad 300 hoteli, działających lub w budowie, w Europie, na Bliskim Wschodzie i w Afryce, a w latach 2007-2009 planuje oddanie do użytku 20 tysięcy nowych pokojów gościnnych. Wprowadzenie nowego baru i restauracji nowego typu jest bez wątpienia wartościową inwestycją w rozrastającą się sieć nowych hoteli. Chociaż dubliński bar i restauracja są same w sobie skończonymi produktami, jednocześnie reprezentują one pewien typ lokalu gastronomicznego, który może funkcjonować w różnych miejscach. Już dzisiaj wyznaczono 24 lokalizacje dla restauracji typu Brasserie de Verres en Vers (kolejne to nowy Radisson SAS Waterfront Hotel, który wkrótce zostanie otwarty w Jersey) oraz 17 lokalizacji dla barów typu Sure Bar.
„Otwierając Sure Bar i Brasserie de Verres en Vers w Dublinie urzeczywistniliśmy dwie nowe, interesujące koncepcje, które mogą funkcjonować zarówno w nowobudowanych, jak i w już funkcjonujących hotelach. Chociaż za finansowy sukces hotelu odpowiadają przede wszystkim zyski z wynajmu pokojów, zarządzany z sercem bar lub restauracja mogą okazać się czynnikiem istotnie wpływającym na finansową rentowność hotelu. Jesteśmy przekonani, że bar i restauracja nowego typu zostaną dobrze przyjęte przez naszych gości, obecnych akcjonariuszy i przyszłych partnerów”, mówi Marko Hytonen, Vice President Future Openings & Corporate F & B Rezidor Hotel Group.
Bar i restauracja nowego typu są kolejną ofertą Rezidora po Filini Bar & Restaurant – restauracji w stylu włoskim, wprowadzonej wcześniej w Wielkiej Brytanii w hotelu Radisson SAS w Birmingham, flagowym przybytku tej marki, oraz Bravo! Bravo! Bar & Restaurant działającej od początku bieżącego roku w Park Inn Heathrow Hotel. Już wiadomo, że Rezidor nie powiedział jeszcze w tej materii ostatniego słowa.
Źródło: sasgroup.pl – 25.09.2007 r.
|