Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Kolejny obiekt luksusowego segmentu hotelowego... | Aktualności hotelarskie ze świata
Kolejny obiekt luksusowego segmentu hotelowego rusza w Bahrajnie
|
Four Seasons Hotel Bahrain Bay, Manama, Bahrajn
|
Wznoszący się majestatycznie ponad krajobrazem obfitującym w trawniki, ogrody i baseny, hotel Four Seasons Bahrain Bay w stolicy Bahrajnu – Manamie, jest charakterystycznym symbolem rozwijającego się sektora luksusowych hoteli w tym bliskowschodnim kraju.
Zajmując należne mu miejsce na sztucznej wyspie z połyskującą sylwetą Manamy w tle, nowo wybudowany hotel staje się sam w sobie intrygującą atrakcją turystyczną.
Udogodnienia dostępne w tym miejskim obiekcie wypoczynkowym obejmują między innymi trzy lokale gastronomiczne firmowane przez światowej sławy szefa kuchni Wolfganga Pucka i jeden z największych na świecie ośrodków spa w sieci Four Seasons. Cały obiekt usytuowany jest w wieżowcu z fascynującymi widokami na Zatokę Perską i panoramę Manamy.
W obiekcie znajdują się 273 pokoje i apartamenty z widokiem na morze, rozmieszczone na piętrach od 68. w górę. Goście mają tu również do dyspozycji pięć basenów, w tym basen o nieregularnym kształcie z widokiem na linię horyzontu, basen ze słoną wodą i basen dla dzieci.
Ponadto w hotelu znajdują się dwie w pełni wyposażone siłownie, oferujące szereg zajęć fitness, które obejmują także antygrawitacyjne ćwiczenia jogi.
Założona w 1960 roku przez Isadore Sharpa, sieć Four Seasons rozpoczęła realizację ukierunkowanej na określone grupy odbiorców i rynki, ekspansję swoich hoteli i obiektów wypoczynkowych otwieranych w centrach dużych miast i atrakcyjnych lokalizacjach na całym świecie. Obecnie dysponując 86. obiektami w 35. krajach i ponad 50. hotelami znajdującymi się w cyklu inwestycyjnym, Four Seasons jest liderem w branży hotelarskiej w zakresie innowacyjnych udogodnień, dzięki czemu podróże służbowe i pobyty turystyczne stają się coraz bardziej satysfakcjonujące.
Źródło: Four Seasons Hotels & Resorts
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |