Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Waniliowy miesiąc w hotelu Ritz-Carlton Hong Kong... | Aktualności hotelarskie ze świata
Waniliowy miesiąc w hotelu Ritz-Carlton Hong Kong w Hongkongu
|
Waniliowa przekąska z wędzonym łososiem
|
Ritz-Carlton, Hong Kong jeszcze w tym miesiącu zaprezentuje w swoim lokalu Café 103 podwieczorki o tematyce wanilii, które przygotowywane będą we współpracy z luksusową francuską marką Pierre Hermé Paris, która dostarczy wypieki ze swojej kolekcji Fetish Infiniment Vanille.
Tylko przez miesiąc począwszy od 24 kwietnia, szef hotelowych cukierników Richard Long zaoferuje menu proponujące zestawy o wartości około 50 USD za jeden, które obejmować mają Tarte Infiniment Vanille, wielowarstwową tartę składającą się z warstwy kruchego ciasta z waniliową polewą z białej czekolady i tort nasączony esencją waniliową, posypany waniliowym kremem mascarpone. Zestaw podwieczorkowy będzie również obejmował bezowe ciasteczka, ptysie i ciasta wieloskładnikowe.
Infiniment Vanille, najnowsza propozycja z serii Fetish, marki Maison Pierre Herme Paris, to mieszanka, która łączy laski wanilii z Meksyku, Tahiti i Madagaskaru. Każda wnosi swoje unikalne smaki, takie jak, odpowiednio – intensywność, posmak kwiatowy i dębowy – triada smaków, która stała się firmową bazą epikurejskich zapachów i perfum.
Przy tworzeniu podwieczorkowego menu współpracował Brook Wong, szef hotelowej kuchni w The Ritz-Carlton, Hong Kong. Autor wyboru smakowitych przekąsek wzbogacających kulinarne doświadczenia gości, powiedział, "Wanilia jest szeroko stosowana jako aromat w produkcji ciast i deserów. Z drugiej strony, jego charakterystyczny kwiatowy aromat sprawia, że jest także niesamowitym składnikiem do pikantnych potraw, przygotowywanych zwłaszcza z owoców morza."
Vanilla Smoked Salmon Roll (waniliowa przekąska z wędzonym łososiem) łączy olej wanilinowy, nasiona wanilii, wędzonego łososia i serek śmietankowy. Dżem z zielonych jabłek dodaje waniliowej kanapce krabowej orzeźwiającego posmaku, a tarta z grzybów leśnych podawana z czarnymi truflami i sosem waniliowym wzbogaca aromat ciasta.
Źródło: Ritz-Carlton Hotel Company LLC
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |