Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Shangri-La prezentuje swój globalny ekologiczny... | Aktualności hotelarskie ze świata
Shangri-La prezentuje swój globalny ekologiczny program kulinarny
|
Shangri-La startuje z kulinarnym programem ekologicznym Rooted in Nature
|
Shangri-La Hotels & Resorts rusza w tym miesiącu ze swoją globalną inicjatywą zrównoważonego programu kulinarnego – Rooted in Nature, prezentując oferty przygotowane wspólnie z dostawcami najbardziej wyjątkowych artykułów żywnościowych.
Specjalne imprezy i promocje Rooted in Nature mające miejsce we wszystkich hotelach marek Shangri-La i Kerry zaprezentują ekologiczne produkty, ryby i mięsa, które będzie można znaleźć w menu hotelowych restauracji przez cały rok. Na malezyjskiej wyspie Borneo na przykład, klienci Shangri-La Rasa Ria Resort and Spa mogą posmakować boczniaków ostrygowatych uprawianych przez niedowidzących mieszkańców schroniska Wallace w pobliskim Tuaran. Uprawiane lokalnie grzyby będą serwowane w hotelowej Coffee Terrace Restaurant.
W wyspach atolu Addu, kucharze hotelu Shangri-La Villingili Resort & Spa, Maldives współpracują z rolnikami sąsiedniej wyspy Meedhoo i utworzyli tam spółdzielczą farmę. W kwietniu, goście Fashala Restaurant będą mogli degustować potrawy z menu szefa kuchni przygotowanego na bazie melonów, bazylii i pomidorów uprawianych przez spółdzielnię oraz we własnym hotelowym ogródku. W menu znajdą się również malediwskie homary złowione przez miejscowych rybaków i dostarczane bezpośrednio do hotelowego molo.
Shangri-La po raz pierwszy zainicjowała program Rooted in Nature już w ubiegłym roku. Inicjatywa ma na celu wspieranie lokalnych społeczności rolniczych i rybackich, poprzez kupowanie wolnych od pestycydów produktów lokalnych, bydła i drobiu z wolnego chowu i pozyskiwanych w zgodzie z naturą owoców morza. Klienci mogą zidentyfikować potrawy przygotowywane w programie Rooted in Nature, wyszukując ich logo obok opisu produktu w menu.
Źródło: Shangri-La Hotels & Resorts
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |