Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Dwie nowe gwiazdy w Kulinarnym Panelu...

Aktualności hotelarskie ze świata


Dwie nowe gwiazdy w Kulinarnym Panelu InterContinental Hotels Group


Dodano: 2015-06-08

Drukuj

Wyślij



Kulinarna kreacja Takagi Kazuo - nowego kulinarnego ambasadora IHG


InterContinental Hotels Group (IHG) pozyskała dwóch nowych szefów kuchni do rozwijającego się dynamicznie jej Kulinarnego Panelu. Dzięki tej inicjatywie znani kucharze urozmaicać będą wachlarz dań dostępnych dla gości restauracji w hotelach IHG na terenie całej Azji, Bliskiego Wschodu i Afryki (AMEA).

Najnowsi Kulinarni Ambasadorowie wprowadzą szereg potraw, którymi cieszyć się będą mogli goście korzystający z restauracji w obiektach IHG. Restauracja Junoon, szefa kuchni Vikasa Khanna w Nowym Jorku, wyróżniana była prestiżową gwiazdką Michelina przez cztery lata z rzędu i oferuje szeroki wybór oryginalnych i pomysłowych dań i receptur kuchni indyjskiej. Szef Takagi Kazuo słynie z dwugwiazdkowej restauracji Michelina w Osace i będzie źródłem sezonowych dań japońskiej kuchni Kyo.

Siedmiu Kulinarnych Ambasadorów IHG, to wyróżniający się specjaliści, reprezentanci różnych światowych kuchni:



- indyjskiej - Vikas Khanna
- japońskiej - Takagi Kazuo
- włoskiej - Theo Randall
- tajlandzkiej - Ian Kittichai
- chińskiej - Sam Leong  
- australijskiej - Ross Lusted
- piekarniczej i cukierniczej - Dean Brettschneider

Każdy Kulinarny Ambasador stworzył 20 swoich własnych receptur, poczynając od przystawek, po dania główne i desery. Goście mogą delektować się tymi potrawami w wybranych restauracjach hoteli i obiektów wypoczynkowych marek InterContinental, Crowne Plaza i Holiday Inn.

Firma IHG prowadzi obecnie ponad 800 restauracji i barów w regionie AMEA, w ponad 250 hotelach, w ramach sześciu marek: InterContinental Hotels & Resorts, Hotel Indigo, Crowne Plaza, Holiday Inn, Holiday Inn Express i Staybridge Suites. Kolejnych 142 hoteli i ośrodków wypoczynkowych zostanie otwartych w ciągu najbliższych trzech do pięciu lat, wprowadzając ponad 200 nowych restauracji i barów w ofercie kulinarnej IHG.


Źródło: InterContinental Hotels Group


Komentarze:

Sieć delikatesów Fauchon otworzy swój pierwszy hotel w Paryżu ...więcej»

Rotana podpisuje umowy na zarządzanie hotelami w Dubaju i Sarajewie ...więcej»

Radisson Blu melduje się w belgijskiej Brugii – Wenecji Północy ...więcej»

Bless Collection Hotels - nowa marka hiszpańskiej Palladium Hotel Group ...więcej»

Radisson Collection wita w swoim portfelu historyczny gruziński obiekt w Tsinandali ...więcej»

Jak perfekcyjnie przygotować łóżko – Konkurs housekeepingu 2011 na słanie łóżek ...więcej»

Szanghaj wita pierwszy hotel kapsułowy ...więcej»

Szwajcarskie szkoły hotelarskie najlepsze na świecie ...więcej»

Nazistowski hotel zamieni się luksusowy hotel ...więcej»

Najdroższy hotel na świecie znajduje się na Seszelach ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji