Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Dwie nowe gwiazdy w Kulinarnym Panelu... | Aktualności hotelarskie ze świata
Dwie nowe gwiazdy w Kulinarnym Panelu InterContinental Hotels Group
|
Kulinarna kreacja Takagi Kazuo - nowego kulinarnego ambasadora IHG
|
InterContinental Hotels Group (IHG) pozyskała dwóch nowych szefów kuchni do rozwijającego się dynamicznie jej Kulinarnego Panelu. Dzięki tej inicjatywie znani kucharze urozmaicać będą wachlarz dań dostępnych dla gości restauracji w hotelach IHG na terenie całej Azji, Bliskiego Wschodu i Afryki (AMEA).
Najnowsi Kulinarni Ambasadorowie wprowadzą szereg potraw, którymi cieszyć się będą mogli goście korzystający z restauracji w obiektach IHG. Restauracja Junoon, szefa kuchni Vikasa Khanna w Nowym Jorku, wyróżniana była prestiżową gwiazdką Michelina przez cztery lata z rzędu i oferuje szeroki wybór oryginalnych i pomysłowych dań i receptur kuchni indyjskiej. Szef Takagi Kazuo słynie z dwugwiazdkowej restauracji Michelina w Osace i będzie źródłem sezonowych dań japońskiej kuchni Kyo.
Siedmiu Kulinarnych Ambasadorów IHG, to wyróżniający się specjaliści, reprezentanci różnych światowych kuchni:
- indyjskiej - Vikas Khanna - japońskiej - Takagi Kazuo - włoskiej - Theo Randall - tajlandzkiej - Ian Kittichai - chińskiej - Sam Leong - australijskiej - Ross Lusted - piekarniczej i cukierniczej - Dean Brettschneider
Każdy Kulinarny Ambasador stworzył 20 swoich własnych receptur, poczynając od przystawek, po dania główne i desery. Goście mogą delektować się tymi potrawami w wybranych restauracjach hoteli i obiektów wypoczynkowych marek InterContinental, Crowne Plaza i Holiday Inn.
Firma IHG prowadzi obecnie ponad 800 restauracji i barów w regionie AMEA, w ponad 250 hotelach, w ramach sześciu marek: InterContinental Hotels & Resorts, Hotel Indigo, Crowne Plaza, Holiday Inn, Holiday Inn Express i Staybridge Suites. Kolejnych 142 hoteli i ośrodków wypoczynkowych zostanie otwartych w ciągu najbliższych trzech do pięciu lat, wprowadzając ponad 200 nowych restauracji i barów w ofercie kulinarnej IHG.
Źródło: InterContinental Hotels Group
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |