Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Nowe miejsce na kulinarnej mapie Polski –...

Aktualności gastronomiczne


Nowe miejsce na kulinarnej mapie Polski – powstaje unikatowe Studio Aruana


Dodano: 2015-08-10

Drukuj

Wyślij



Studio kulinarne Aruana (fot. Studio Aruana, Hotel Narvil)


Nauka gotowania, odkrywanie niezwykłych smaków, wyjątkowy czas spędzony pod okiem najlepszych Szefów Kuchni – to wszystko nadejdzie z początkiem tej jesieni – w październiku, kiedy to w Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku pod Warszawą, zostanie otwarte nowatorskie Studio Kulinarne Aruana. To niezwykła przestrzeń do spotkań prywatnych i biznesowych, by z pasją tworzyć i rozmawiać.
 
Studio Aruana będzie przestrzenią do pracy, gotowania i wymiany doświadczeń dla miłośników sztuki kulinarnej, pasjonatów kuchni, ale też doświadczonych Szefów z kraju i zagranicy. Będzie miejscem, w którym oprócz samego gotowania można rozwijać myśl kulinarną, tworzyć nowe dania, koncepty i eksperymentować.  Na co dzień ma odzwierciedlać filozofię jaką kieruje się Szef kuchni restauracji Aruana Witek Iwański - filozofię kuchni niecodziennej, łączenia nieoczywistych składników i przedstawiania sztuki gotowania w prosty i spójny sposób, tak by każdy posiłek mógł zamienić sięw spotkanie przy którym goście mogą zapomnieć o sprawach dnia codziennego. Studio Aruana będzie nowym miejscem na kulinarnej mapie Polski. Zarówno goście restauracji, jak również Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku pod Warszawą, w którym powstaje Studio, będą mogli wejść w świat profesjonalnej kuchni oraz zjeść kolację w restauracji typu „fine dining”. Za Studio będzie odpowiadał Szef kuchni restauracji Aruana - Witek Iwański. W trakcie prowadzenia Studia będą do niego również zapraszani inni Szefowie kuchni. Witek Iwański został uznany „Młodym Talentem” podczas uroczystej premiery polskiej edycji przewodnika Gault & Millau 2015 oraz zdobył tytuł Chef de l'Avenir (szef przyszłości) przyznany w 2015 roku przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Umiejętności najwyższych lotów zdobywał w nagrodzonych gwiazdkami Michelin restauracjach w Sztokholmie i Oslo oraz w uznanym Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie.



Gotowanie stało się modne – robimy to, bo efekty naszej pracy dają radość i satysfakcję nie tylko dla siebie, ale też dla najbliższych. Wspólne gotowanie to także świetny pomysł na integrację w pracy czy biznesie – można wówczas połączyć przyjemne z pożytecznym. Studio Aruana będzie miejscem wyjątkowym, wyposażonym w sprzęt najwyższej klasy oraz prowadzony przez najlepszych Szefów kuchni. Chcemy by była to przestrzeń wspólnej pracy, wymiany doświadczeń i umiejętności”  - powiedziała Grażyna Kowalczyk, Dyrektor Generalny Hotelu Narvil, Hotelarz Roku 2014.
 
Powierzchnia użytkowa Studia to aż 140 m2 kreatywnej przestrzeni. Studio Aruana nie będzie miało wyznaczonych dni oraz godzin otwarcia, jednak będzie dostępne o każdej porze, w której goście zechcą z niego skorzystać.  Najważniejszą cechą, która wyróżnia Studio  jest jego oryginalność, spójny przemyślany koncept, w którym przestrzeń jaką jest Studio może funkcjonować w kilku płaszczyznach. A wszystko to cechuje najwyższa jakość wykonania, bezkompromisowość i wyposażenie Studia w wysokiej jakości sprzęt - to niespotykany dotąd w takiej skali projekt wprowadzany na rynek polski.

Trzy strefy kulinarnych doznań

Studio Aruana będzie podzielone na trzy główne strefy. Strefa do pracy zostanie wyposażona w najwyższej klasy sprzęt kuchenny. Ta strefa przeznaczona będzie dla uczestników warsztatów, lekcji gotowania i interaktywnych pokazów kulinarnych, jak i również dla kucharzy, zawodowców oraz Szefów kuchni, którzy przygotowywać tam będą pokazy i degustacje dla gości.

Druga strefa to tzw. Jadalnia czyli miejsce gdzie goście mogą zjeść przygotowane przez siebie posiłki, jak również te sporządzone przez Szefa kuchni. Zaletą tej strefy będzie bliskość części kuchennej, zatem goście będą mogli zobaczyć na żywo jak wygląda powstawanie oraz serwowanie potraw przez Szefa i jego zespół. Dzięki temu  Jadalnia może zamienić się na jeden wieczór w prywatną restaurację, gdzie oferowane menu będzie miało postać „czystej, niezapisanej kartki”, a co znajdzie się na talerzach gości zależeć będzie tylko od ich inwencji i pomysłu.
 
W trzeciej strefie Wypoczynkowej odbywać się będą spotkania z Sommelierem. Tutaj najważniejszy będzie relaks i poznawanie smaku doskonałego wina,  szlachetnej  whisky czy aromatycznej kawy. Na co dzień ma ona służyć odpoczynkowi podczas innych aktywności w Studio. Dodatkowym atutem tej przestrzeni będzie możliwości poznawania i degustowania, a także odkrywania tajników produkcji, pochodzenia składników i rozpoznawania aromatów np. alkoholu, win, herbat, kaw czy nawet wody.

***
Hotel Narvil Conference & Spa -  to licznie nagradzany nowoczesny 4-gwiazdkowy hotel, położony tylko  40 min od centrum Warszawy w zaciszu zieleni nad brzegiem rzeki Narew. Architektura budynku oraz wnętrza wpisują się i nawiązują designem do otaczającej go natury. Inwestycja powstała przy wykorzystaniu w pełni polskiego kapitału. Bazuje na wiedzy i doświadczeniu polskich ekspertów ds. biznesu i hotelarstwa. Hotel Narvil cechuje niestandardowe podejście do realizacji potrzeb klientów- inspiruje przebywających tu Gości biznesowych i prywatnych, wyznacza trendy dla branży. Oferta skierowana jest zarówno do klienta konferencyjnego jak i indywidualnego. Hotel proponuje liczne atrakcje począwszy od nowoczesnego i designerskiego Niagara SPA, poprzez m.in.: basen, salę fitness, kręgle, korty do squasha i tenisa, plażę, miejsca grillowe czy piknikowe. Na gości hotelowych czeka 90 km oznakowanych ścieżek rowerowych i pieszych biegnących wśród okolicznych lasów i wzdłuż rzeki Narew, przystań wodna dla amatorów żeglarstwa i sportów wodnych oraz liczne atrakcje dla dzieci. Narvil to także jedna z najlepszych kuchni w Polsce. Mieszcząca się tam restauracja Aruana otrzymała wiele nagród i wyróżnień polskich oraz międzynarodowych. Obiekt posiada 332 nowoczesne pokoje i apartamenty oraz centrum kongresowo-konferencyjne z 33 salami konferencyjnymi wyposażonymi w najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne. Przestrzeń konferencyjna to 4000 tys. mkw. powierzchni mieszczących do 1900 osób. Hotel Narvil to polski lider w branży, zdobywca wielu prestiżowych nagród w tym: Hotel Roku 2014 wg: HRS.pl., Newsweek i Forbes, TOPHOTEL 2014, Najlepszy Hotel z Pomysłem, Doskonałość Roku 2014, Najlepszy Debiut na Rynku oraz Najlepszy Hotel 4-5*.


Źródło: HotelNarvil.pl – 05.08.2015
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji