Poniedziałek 07 Październik 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne
Świat pędzi coraz szybciej, natomiast każdy z nas szuka spójności i równowagi. Łączymy różne czynności po to, aby zaoszczędzić jak najwięcej czasu, którego brakuje nam zarówno dla bliskich osób, jak i dla... więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów
W drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów sieć hurtowni Makro Polska zorganizowała dziewięć spotkań edukacyjnych, w których udział wzięło ponad 2000 uczniów z całej Polski. W ramach ostatniego Miksera... więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu
W samym centrum Wrocławia ruszył nowy lokal sieci Sphinx, należącej do Sfinks Polska. Restauracja mieści się w Galerii Dominikańskiej, przy placu Dominikańskim 3 i prowadzona jest w modelu operatorskim. Jest to już... więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty!
„Zwycięzca to marzyciel, który nigdy się nie poddał” – dowiódł tego laureat 1. miejsca w konkursie barmańskim World Class 2018, Marcin Kruk z Warszawy. O krok od wygranej był już w ubiegłym... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina
Łódzkie laboratorium właśnie uzyskało międzynarodową akredytację potwierdzającą jego kompetencje w obszarze badania autentyczności win i tym samym stało się pierwszym polskim ośrodkiem, który specjalizuje się w... więcej»
Restauracja Cesarska jedną ze 100 najlepszych restauracji w Polsce
Restauracja Cesarska w Hotelu Diament Arsenal Palace w Chorzowie została uznana za jedną ze stu najlepszych restauracji w Polsce przez POLAND 100 BEST RESTAURANTS.A w chwili obecnej trwa głosowanie na najlepszą... więcej»
Jak Polacy zamawiają jedzenie? Najnowsze trendy w raporcie "Polska na Talerzu 2018"
Coraz więcej Polaków odwiedza lokale gastronomiczne, a przy ich wyborze kierują się rekomendacjami znajomych lub rodziny oraz opiniami z serwisów społecznościowych i portali – przede wszystkim z Facebooka.... więcej»
Do 2025 roku Nestle Waters z certyfikatem Alliance for Water Stewardship Standard
7 czerwca Nestlé Waters ogłosiło, że rozszerza swoje działania związane z zarządzaniem i ochroną zasobów wodnych. Do 2025 roku wszystkie rozlewnie mają zostać objęte certyfikatem AWS – Alliance for Water... więcej»
Sfinks z Fabryką Pizzy w Kołobrzegu
W Kołobrzegu ruszył lokal Fabryki Pizzy należący do Sfinks Polska, właściciela sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i WOOK. Nowo powstała restauracja serwująca dania kuchni włoskiej znajduje się na... więcej»
Bezpłatna książka edukacyjna wydana przez Makro we wszystkich szkołach gastronomicznych w Polsce
Sieć hurtowni Makro Polska w ramach programu Szef dla Młodych Talentów wydała książkę edukacyjną „Mix Wiedzy Kulinarnej”. Książkę bezpłatnie otrzymały wszystkie 2100 szkół w Polsce, które kształcą na... więcej»
Zwycięzcy drugiej edycji Wyzwania Makro Chefa
W drugiej edycji konkursu Wyzwanie Makro Chefa wzięło udział 20 szkół z całej Polski, których zadaniem było przygotowanie receptury na danie street food z wykorzystaniem produktów Makro Chef i Makro Premium. Zdaniem... więcej»
Branża piwna gotowa na mundial
Wzmożone zamówienia fast foodów, zwiększona sprzedaż przekąsek, ale przede wszystkim piwa – tak będą wyglądać Mistrzostwa Świata w piłce nożnej dla sektora spożywczego. Jak branża poradzi sobie z mundialowymi... więcej»
Targ Śniadaniowy rusza na Pragę. Będzie częścią projektu Ratuszowa 6
Były już Wola, Wilanów, Targówek, Gocław, Praga Płd, Żoliborz, Mokotów i Ursynów. Teraz przyszedł czas na Pragę. Od 9 czerwca Targ Śniadaniowy zawita na ul. Ratuszową 6. W trakcie premierowej, praskiej odsłony będzie... więcej»
Terroir Hospitality – Warsaw. Światowi Szefowie kuchni wybrali Oleje Green Spoon
W ostatnim tygodniu maja w Warszawie miało miejsce wyjątkowe wydarzenie świata kulinarnego – Terroir Warsaw.W ramach międzynarodowej organizacji Terroir Hospitality, co roku w różnych miastach na całym świecie... więcej»
AmRest wprowadza markę Starbucks do Serbii
AmRest Holdings SE (“AmRest”) (WSE: EAT), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowej ogłasza plan wejścia marki Starbucks na rynek serbski. Pierwsza kawiarnia w Serbii zostanie... więcej»
Nestle Pure Life z odświeżonym wizerunkiem
Nestlé Pure Life zmienia wizerunek swojej marki. Odświeżone logo i nowa etykieta przekazują konsumentom, że przyszłość może być zdrowsza i lepsza, zaczynając od wody dobrej jakości.Woda zajmuje ponad 70% powierzchni... więcej»
Wielkie grillowanie w Qubus Hotel
Sieć Qubus Hotel otwiera sezon na grilla. Z tej okazji przygotowane zostały specjalne karty menu, w których główną rolę grają soczyste mięsa i przepyszne warzywa doprawione aromatycznymi marynatami z różnych ziół i... więcej»
McDelivery dojedzie nad morze!
Od czwartku, 24 maja w wybranych restauracjach McDonald’s w Gdańsku można już zamówić swoje ulubione produkty z dostawą do domu. Zamówienia można składać poprzez aplikację Uber Eats. Poszerzanie dostępności... więcej»
Specjalna oferta warsztatów z okazji urodzin Akademii Inspiracji Makro
Akademia Inspiracji Makro w Warszawie świętuje pierwsze urodziny. Z tej okazji odbywają się tematyczne warsztaty dla klientów, które prowadzą: Jan Kuroń, Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, Paweł Serafin, Maciej... więcej»
Czy zdobędą sławę jak szefowie kuchni? Finałowa 13-ka World Class Poland 2018
Telewizyjne reality shows wykreowały kulinarne sławy, a do ich lokali ustawiają się kolejki. Czy dogoni ich „nocna zmiana” w postaci mistrzów sceny koktajlowej? Organizator World Class Poland... więcej»
Godło Superbrands i Superbrand Polska Marka dla Cisowianki
24 maja 2018 roku w nowo otwartym Hotelu Europejskim w Warszawie najsilniejsze i najbardziej wartościowe polskie marki nagrodzone zostały godłem Superbrands i Superbrands Polska Marka.Po raz dziewiąty z rzędu laureatem... więcej»
Tytuł Top Produkt dla Kiełbasy schabowej
Kiełbasa schabowa to jeden z produktów nagrodzonych podczas kwietniowej atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Loża Ekspertów przyznała tej propozycji maksymalne noty (same... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji