Piątek 24 Listopad 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Kulinarne talenty po raz VI zmierzyły się w Haston City Hotel

W dniach 9-10 listopada w Haston Congress Center odbyła się VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów – konkursu kulinarnego rokrocznie organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish... więcej»

Polacy szukają nowych smaków w restauracjach

*Wyniki ankiety PAYBACK Opinion Poll Weekendowy obiad z rodziną czy urodzinowa kolacja ze znajomymi – już nie tylko w domowym zaciszu. Polacy polubili jedzenie „na mieście”. Jak wynika z badania... więcej»

Dziczyzna w Makro Polska

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór mięs z dzikich zwierząt, m.in. dzika, sarny czy jelenia. Dziczyzna wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i właściwościami zdrowotnymi oraz coraz częściej gości w... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Festiwal Gęsiny

W sobotę i niedzielę (11 i 12 listopada) w Przysieku pod Toruniem bawiliśmy się podczas Festiwalu Gęsiny, który był  głównym wydarzeniem naszej kampanii „Kujawsko-pomorska gęsina na św.... więcej»

Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza

W dniu 06.12.2017 w Restauracji Atmosfera w Parku Hotelu Diament Zabrze o godzinie 18.00 odbędzie się spotkanie degustacyjne "Kuchnia i wino - jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira... więcej»

E-commerce - narzędzie szefa kuchni

Rynek e-commerce zmienia sposób działania wielu biznesów, w tym również restauracji. Jest to ważny element, który wpływa na sposoby zaopatrzenia kuchni w produkty niezbędne do gotowania, jednocześnie pomagając... więcej»

Program „Doceń polskie” zachowuje przepisy kulinarne dla przyszłych pokoleń

Racibórz, gdzie mieści się siedziba organizatorów programu promocyjnego „Doceń polskie”, obchodzi w tym roku jubileusz 800-lecia nadania praw miejskich. Z tej okazji, z inicjatywy Urzędu Miasta Racibórz i... więcej»

Pierwsza gala rozdania nagród The Best Chef Awards 2017 zakończona

25 października w Reducie Banku Polskiego w Warszawie po raz pierwszy odbyła się gala rozdania nagród The Best Chef Awards. Wyróżnionych zostało aż dwóch szefów kuchni z Polski. Jednym z głównych partnerów wydarzenia... więcej»

Zapraszam Cię na kawę do najlepszej sieci kawiarni. Dokąd pójdziemy?

Dzisiejsze kawiarnie bardzo dobrze potrafią łączyć w sobie sentymentalizm XIX wieku z potrzebami klientów żyjących w coraz większym biegu.Kawiarnia to dobre miejsce na spotkanie biznesowe w mniej zobowiązującej formie.... więcej»

Smaki jesieni w restauracjach Chłopskie Jadło

„Polskie kasze, jabłka i ziemniaki” to tytuł najnowszej oferty w restauracjach Chłopskie Jadło, należących do Sfinks Polska. Wśród jesienno-zimowych propozycji znajduje się wiele rozgrzewających dań,... więcej»

Hotele Diament: Listopadowe rekomendacje Sławomira Chrzczonowicza

Listopad...W czasie gdy dni stają się coraz krótsze i coraz chłodniejsze, z nostalgią wspominamy czas wakacji. Słoneczne dni, ciepłe morze, nastrojowe wieczory na jeziorach, wszystko to wydaje się być odległe, tym... więcej»

Gęsina – smakosze za nią przepadają

Województwo kujawsko-pomorskie jest zagłębiem produkcji gęsiny na krajowy i europejski rynek. Nasi producenci dostarczają rocznie na stoły smakoszy 1,5 tysiąca ton tego wykwintnego mięsa. Gęsina na św. Marcina –... więcej»

Dr Irena Eris Tasty Stories - sukces wieńczący unikalny projekt kulinarny

Unikatowy projekt kulinarny Dr Irena Eris Tasty Stories, odkrywający smaki Warmii i Mazur, zakończył się niezwykłą Kolacją Sielanka i owacją na stojąco dla trzech fenomenalnych szefów kuchni Hoteli SPA Dr Irena Eris.Po... więcej»

Święto kotleta schabowego – bardziej po polsku być nie może!

7 listopada obchodzimy święto kotleta schabowego, który jest nieodłącznym elementem kuchni polskiej. Wiele osób nie wyobraża sobie rodzinnego obiadu bez chrupiącego, soczystego mięsa w złotej panierce. Czy Polacy nadal... więcej»

Rafał Borys z Zamku Topacz z zaskakującym deserem podczas konferencji Made Restaurant

Podczas konferencji Made Restaurant organizowanej w ramach kampanii „Jesteśmy Do Usług” spotkają się najaktywniejsi biznesowo restauratorzy, szefowie kuchni, dostawcy i influencerzy z Wrocławia, Dolnego... więcej»

Renesans polskiej kuchni

Przez ostatnie kilkadziesiąt lat kuchnia polska była mocno zaniedbywana. Obecnie powoli się odradza. Z dużą chęcią sięgamy do naszej tradycji kulinarnej i czerpiemy z niej, co najlepsze. Co ważne, nie zamykamy się przy... więcej»

Gęsina i piernik symbolami regionalnych obchodów Święta Niepodległości w Kujawach i na Pomorzu

„Tańczył Marcin z Katarzyną, czyli jak smakuje niepodległość. Dziedzictwo kulinarne Kujaw i Pomorza" to wyjątkowy projekt łączący dwa elementy dziedzictwa kulinarnego Kujaw i Pomorza gęsinę i piernik, które... więcej»

Przed nami VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów

Już 10 listopada w Haston Congress Center odbędzie się VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów – konkursu kulinarnego rokrocznie organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige... więcej»

Światowy Dzień Szefów Kuchni w Pałacu Mierzęcin

23 października szefowie kuchni i cukierni już po raz piąty spotkali się, aby świętować Światowy Dzień Szefów Kuchni, tym razem w Pałacu Mierzęcin. W wydarzeniu wzięło udział około 60 kuchmistrzów z całej Polski. Event... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Najlepsze produkty spożywcze 2017

Przedsiębiorstwo Drobiarskie Drobex w Bydgoszczy oraz Zespół Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich w Toruniu to zwycięzcy tegorocznej edycji konkursu „Najlepszy produkt spożywczy Pomorza i Kujaw”,... więcej»

Sfinks przejął największą sieć pubów w Polsce

Spółka Sfinks Polska, zarządzająca restauracjami Sphinx, Chłopskie Jadło, WOOK i Fabryka Pizzy, przejęła największą sieć pubów w Polsce - Piwiarnię Warki. Tym samym Sfinks skokowo powiększył liczbę zarządzanych lokali... więcej»

Nestle zdobyło 2 nagrody Effie 2017

Wyróżnienie Effie, znane również jako złoty standard, to międzynarodowa nagroda branży kreatywnej przyznawana co roku za osiągniecia komunikacji marketingowej. Laureatami są firmy, które w nietuzinkowy sposób kreują... więcej»


« (1) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji