Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Bliny z Gościńca Ryński Młyn nagrodzone na...

Aktualności gastronomiczne


Bliny z Gościńca Ryński Młyn nagrodzone na Regionalnym Festiwalu Runa Leśnego


Dodano: 2015-09-11

Drukuj

Wyślij



W Piszu odbył się Regionalny Festiwal Runa Leśnego (fot. ro.com.pl)


W dniu 5 września 2015 roku, w Piszu w województwie warmińsko-mazurskim, odbył się „Regionalny Festiwal Runa Leśnego”, w trakcie którego kucharze i przetwórcy rywalizowali o tytuły najlepszych produktów przygotowanych z darów natury – relacjonuje portal Warmia.Mazury.pl

Zgodnie z regulaminem konkursu jego uczestnicy musieli przygotować i zaprezentować autorską potrawę, której podstawą były grzyby.

W kategorii: restauracje, gospodarstwa agroturystyczne, zakłady gastronomiczne, najlepszymi potrawami okazały się:
•    I miejsce oraz Puchar Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego – Restauracja „Gościniec Ryński Młyn” za „Bliny z grzybami wszelakimi i maczanką”;
•    II miejsce – Obiekt Turystyki Wiejskiej „Siedlisko na Półwyspie” za „Michę mazurskiego grzybiarza”;
•    III miejsce – Środowiskowy Dom Samopomocy w Piszu za „Risotto aromatyczne”.



Laureaci konkursu w kategorii osoby fizyczne:
•    I miejsce oraz Puchar Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego – Daniela Syrzeń za „Runo na placuszku”;
•    II miejsce – Krystyna Wydrych za „Naleśniki z grzybami”;
•    III miejsce – Paweł Bosak za „Leniwe grzybki”.

W rywalizacji lokalnych kucharzy najlepiej smakowała „Zupa grzybowa z pulpecikami” przygotowana przez Polską Akademię Nauk Dom Pracy Twórczej w Wierzbie. W „Konkursie nalewek leśnych” zwyciężyła „Nalewka Jeżyna Malina” Krystyny Wydrych.


Źródło: Warmia.Mazury.pl – 09.09.2015


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji