Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Dolnośląska kuchnia na V Ogólnopolskim Festiwalu...

Aktualności gastronomiczne


Dolnośląska kuchnia na V Ogólnopolskim Festiwalu Kulinarnym Borów Dolnośląskich


Dodano: 2015-09-24

Drukuj

Wyślij



Zamek Kliczków będzie gospodarzem Festiwalu Kulinarnego 'Ale Pasztet' (fot. kliczkow.com.pl)


Już po raz piąty, w dniach 24-25 października odbędzie się Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich „Ale Pasztet”. Gospodarzem Festiwalu będzie Zamek Kliczków – informuje PoradnikRestauratora.com.pl

Konkurs podzielono na trzy etapy, w których udział wezmą: 24.10 – kucharze profesjonalni; 25.10 – amatorzy i 25.10 – uczniowie szkół gastronomicznych.

Uczestnicy konkursu będą mieli za zadanie przygotowanie potraw z tradycyjnych, lokalnych produktów, ponieważ jego celem jest promowanie lokalnego potencjału kulinarnego Dolnego Śląska. Choć konkurs ma zasięg ogólnopolski, to jego uczestnicy będą się musieli wykazać znajomością oryginalnych dań kuchni polskiej i regionalnej w nowoczesnej aranżacji.



Przedmiotem Konkursu jest przekąska ciepła lub zimna (6 porcji) i danie główne (6 porcji).

Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:  comber z królika; grzyby suszone i/lub mrożone; miód; runo leśne (jagody, maliny, jeżyny ...) i kasza jaglana.

Organizatorem Konkursu jest Fundacja Bory Dolnośląskie, Fundacja Pro Cultuare Bono, Zamek Kliczków, Dolnośląska Organizacja Turystyczna oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.


Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl – 22.09.2015


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji