Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Polski etap prestiżowego konkursu kulinarnego...

Aktualności gastronomiczne


Polski etap prestiżowego konkursu kulinarnego Bocuse d’Or odbędzie się 8 listopada


Dodano: 2015-10-07

Drukuj

Wyślij



Trofea Bocuse d'Or


8 listopada 2015 roku Warszawa gościć będzie kucharzy, którzy wezmą udział w eliminacjach prestiżowego konkursu kulinarnego Bocuse d’Or organizowanego już od 28 lat. Jury w międzynarodowym składzie wybierze zwycięzcę, który będzie brał udział w etapie europejskim i będzie miał szansę na zakwalifikowanie się do finału światowego, przewidzianego na styczeń 2017 roku we francuskim Lyonie – donosi PoradnikRestauratora.com.pl

Konkurs Bocuse d’Or organizowany jest co dwa lata i za każdym razem bierze w nich udział kilkadziesiąt krajów z Europy, Azji i Ameryki. W poszczególnych krajach przeprowadzane są eliminacje, których zwycięzcy walczą na poziomie kontynentalnym, a następnie mierzą się w światowym finale konkursu w Lyonie.



Polska edycja konkursu odbędzie się w ramach Tygodnia Smaków Francuskich, objętego honorowym patronatem przez Ambasadę Francji w Polsce.

Wybór najlepszego polskiego kucharza zależał będzie od decyzji jury w składzie: Michel Roth i François Adamski, laureatów Bocuse d’Or z lat 1991 i 2001.

Tegorocznym zadaniem konkursowym jest przygotowanie dwóch dań:
•    mięsnego – z udźcem sarnim, kaszą gryczaną i dwoma dowolnymi składnikami i
•    rybnego z flądrą, koprem włoskim, kaparami i dwoma dowolnymi składnikami.

Konkurs odbędzie się 8 listopada 2015 roku w godzinach 8.00-19.00 w Centrum Techniki Kulinarnej DORA METAL przy ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie.


Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji