Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Chleb żytni z tatarakiem miejskim wyrobem... | Aktualności gastronomiczne
Chleb żytni z tatarakiem miejskim wyrobem piekarniczym w Ostródzie
|
Ostródzki chleb żytni z tatarakiem miejskim wyrobem piekarniczym (fot. ostroda.wm.pl)
|
We wrześniu br. stowarzyszenie „Niezależni Ostródzianie” ogłosiło konkurs na wyrób piekarniczo- cukierniczy miasta Ostródy. Uczestnicy konkursu zaprezentowali swoje wyroby podczas odbywających się na początku października targach Hubertus Arena. Zwycięzcą konkursu okazała się Piekarnia Patryk, która poddała pod ocenę swój wyrób „Chleb ostródzki żytni z tatarakiem” – relacjonuje portal NaszaOstróda.pl
Konkurs został objęty patronatem burmistrza Ostródy. Wzięły w nim udział trzy piekarnie i cukiernie z terenu miasta. Znalazły się wśród nich:
- Przedsiębiorstwo Piekarniczo-Cukiernicze Piekarnia „Patryk” Krzysztof Bruzda, Wojciech Samujła s.c. - Chleb ostródzki żytni z tatarakiem - Ciastkarnia „Dana” Elżbieta Sobotka - Bałamutka śmietankowa - Irmag Spółka Jawna Szczepańska Irena, Klinicka Magdalena, Szczepański Jarosław (Cukiernia Lubawianka) - Cameo ostródzkie
Zwycięzcę konkursu wyłoniło jury, w którego składzie znaleźli się między innymi szefowie kuchni: Hotelu Anders Dariusz Struciński i Hotelu Willa Port Sławomir Kwaśniewski. W składzie gremium oceniającego znaleźli się ponadto: burmistrz Ostródy oraz członkowie stowarzyszenia "Niezależni Ostródzianie".
Źródło: NaszaOstróda.pl – 14.10.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |