Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Nowa Karta w Restauracji Qualita – Best...

Aktualności gastronomiczne


Nowa Karta w Restauracji Qualita – Best Western Plus Q Hotel w Krakowie.


Dodano: 2015-10-16

Drukuj

Wyślij


W Restauracji Qualita ruszyła nowa karta menu. Nowa karta i nowe pomysły Szefa Kuchni Marcina Dudka. W karcie można znaleźć dania kuchni Polskiej. Tutaj na uwagę zasługuje własnej produkcji barszcz kiszony z pierożkami nadziewanymi cielęciną, zupa rakowa z kiszonym ogórkiem i wędzoną słoniną,  a także karkówka jabłkowa. Ta karkówka jabłkowa pochodzi od świń karmionych w 80% jabłkami. Dzięki temu ma niepowtarzalny i unikatowy smak. Dodatkowo nasza karta cechuje się daniami kuchni śródziemnomorskiej. Tutaj królują u nas sałatki oraz przystawki np.: Tomatokeftedes – placuszki greckie czy też Sałatka Santoryńska serwowana z liśćmi dzikich kaparów.
 
Do wszystkich dań dobieram bardzo wyselekcjonowane produkty. Pod uwagę jest brane ich pochodzenie, smak, wygląd oraz świeżość. To dzięki bardzo starannym doborom produktów goście mogą delektować się wyjątkowymi smakami – opowiada Szef Kuchni Marcin Dudek.



Na uwagę zasługuje również karta Win oraz Miodów, która zostały wprowadzona przez Adama Marcinka – Kierownika Gastronomii Best Western Plus Q Hotel w Krakowie.
 

Wina Polskie z Winnicy Płochockich królują wśród naszych gości. Wprowadzenie ich okazało się bardzo dobrym posunięciem. Nie dość, że współgrają bardzo dobrze z nową kartą to jeszcze nasi goście bardzo sobie upodobali nasze Polskie specjały. Ubolewam nad tym, że wciąż jest ich za mało w restauracjach. A smakiem dorównują światowym markom Win. Tak samo jak miody pitne – Tutaj posiadamy bardzo szeroki asortyment różnych trunków od Mazurskich Miodów – idealnie się komponują jako digestive lub uzupełnienie naszych deserów – wylicza Adam Marcinek.
  
Restauracja Qualita również zaprasza do lobby baru gdzie serwowane są różnorodne przekąski oraz napoje detoksykacyjne. Naprawdę Warto – Serdecznie Polecam – Szef Kuchni  - Marcin Dudek.


Źródło: QHotelKrakow.pl – 14.10.2015
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji