Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Zabawa smakami jesieni w Menu Konesera

Aktualności gastronomiczne


Zabawa smakami jesieni w Menu Konesera


Dodano: 2015-10-20

Drukuj

Wyślij



Menu Koneser - Qubus Hotel - cielęcina


Kompozycja dań o różnych poziomach temperatur i wino pochodzące prosto z klasztoru, gdzie kobiety mają wstęp tylko przez 12 dni w roku - to tylko niektóre z niespodzianek, jakie oferuje nowe menu w restauracjach sieci Qubus Hotel.

 „Z pasji do jedzenia” - pod takim hasłem skomponowano kolejną odsłonę Menu Konesera, które jest dostępne w restauracjach sieci Qubus Hotel od 15 października dla każdego Gościa restauracji. Menu zostało tworzone z myślą o Gościach szukających wyjątkowych i niekonwencjonalnych smaków. Wkładka jest sezonowym uzupełnieniem menu klasycznego, które obowiązuje w sieci niezależnie od pory roku. Co wyróżnia potrawy nowego menu?



Nietuzinkowa jesień
 
- Mając na uwadze obecne trendy w potrawach, Menu Konesera zdominowały smaki jesieni.  – komentuje Michał Keil, Specjalista ds. Gastronomii sieci Qubus Hotel – Postawiliśmy na produkty sezonowe: śliwka, grzyby, fasola, jabłko czy koper włoski. Chcemy zaskoczyć nietuzinkowymi produktami i ich aromatami, dlatego w tej odsłonie menu mięsa marynujemy w świeżych ziołach i przyprawach korzennych, a dodatkowy smak wydobędzie z potraw kardamon, cynamon albo koper włoski o smaku anyżu – dodaje Keil.
 




Menu Koneser - Qubus Hotel - jagnięcina

Nowa odsłona Menu Koneser
a to kompozycja trzech dań głównych, zupy i deseru. Można skosztować m.in. pieczonego combra jagnięcego, schabu z mlecznej cielęciny czy odkryć głębię smaku dań głównych dzięki wyjątkowym dodatkom, jak chociażby grillowanej tortilli z duetem serów lub knedlowi wiedeńskiemu – z kawałkami bułki i kolendry. Wszystko wykonane z pasją do jedzenia.

Menu Koneser - Qubus Hotel - kaczka

W wyjątkowym menu wyjątkowe wino

 

Pełna wyrazistość smaku nowej wkładki to zasługa harmonijnego połączenia aromatów i smaków, czyli metodzie foodpairingu. Nie każdy bowiem wie, czym należy się kierować, szukając do dania np. odpowiedniego wina.
 
- Wino najczęściej dobieramy do potrawy na zasadzie balansu. Nie chcemy jej zdominować , nie staramy się również, by wino było zbyt mało wyraziste – wyjaśnia Natalia Niekowal, Specjalista ds. Restauracji sieci Qubus Hotel. W nowej odsłonie Menu Konesera rekomendowane jest wino Regent. - Kluczowe było połączenie wyjątkowego dania z wyjątkowym winem. Taki właśnie jest Regent – wytrawny i jednocześnie delikatny, aromatyczny, ale zbalansowany pod względem tanin – dopowiada Natalia Niekowal. W zależności od lokalizacji restauracji w sieci Qubus Hotel, można spróbować wina Regent pochodzącego z dwóch różnych winnic:  ze Starej Winnej Góry w Górzykowie oraz Srebrnej Góry pod Krakowem. Skąd ta rozbieżność? - Zależało nam na propozycji polskiego, regionalnego produktu, który będzie reprezentował kulturę miejsca oraz odda charakter okolicy – tłumaczy Niekowal.

 
Wina Regent ze Starej Winnej Góry z okolic Zielonej Góry można skosztować w restauracjach Qubus Hotel w Zielonej Górze, Głogowie, Legnicy i Gorzowie Wielkopolskim.
 
Wina Regent z winnicy Srebrna Góra, które jest wytwarzane w klasztorze pod Krakowem, można spróbować w restauracjach Qubus Hotel w Krakowie, Wrocławiu, Bielsko-Białej, Łodzi, Kielcach, Katowicach, Gliwicach i w Gdańsku.

Menu Koneser - Qubus Hotel - sałatka hiszpańska

Nowe Menu Konesera jest uzupełnieniem oferty restauracji Qubus Hotel na sezon jesień –zima. To propozycja stworzona dla każdego Gościa restauracji, który poszukuje wyjątkowych połączeń smakowych. Kompozycje z menu dla koneserów będzie można skosztować w restauracjach od 15 października do połowy marca.


Źródło: QubusHotel.com – 19.10.2015
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji