Strona główna » Aktualności gastronomiczne » MOT rozpoczyna trzecią edycję Certyfikacji... | Aktualności gastronomiczne
MOT rozpoczyna trzecią edycję Certyfikacji Regionalnych Karczm w Małopolsce
|
Karczma Maciejówka, Czajowice (fot. karczmamaciejowka.pl)
|
W wyniku procesu certyfikacyjnego prowadzonego od paru lat przez Małopolską Organizację Turystyczną poszczególnym obiektom na terenie województwa małopolskiego ubiegających się o świadectwo jakości, może być przyznany Certyfikat „Regionalna Karczma Małopolski” 2016 – pisze portal MOT.Krakow.pl
Małopolska Organizacja Turystyczna zajmuje się projektem „Małopolska Trasa Smakoszy - Certyfikacja Regionalnych Karczm Małopolski” już od roku 2011. Celem przeprowadzanej akcji jest identyfikacja obiektów gastronomicznych o najwyższym standardzie i jakości świadczonych usług oraz zdynamizowanie promocji małopolskich produktów tradycyjnych i regionalnych.
Certyfikacja każdego obiektu następuje według zasad określonych w „Księdze jakości gastronomii regionalnej, czyli o czym karczmarz wiedzieć powinien”.
W „Księdze…” zawarte są między innymi następujące treści: - procedura i wytyczne certyfikacji obiektów gastronomicznych; - wymagania wobec obiektów gastronomicznych ubiegających się o certyfikację; - kompendium wiedzy o tradycjach karczmarskich w Małopolsce i pożądanych standardach jakości lokali gastronomicznych; i wiele innych przydatnych informacji.
Źródło: MOT.Krakow.pl
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |