Strona główna » Aktualności gastronomiczne » I Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów w... | Aktualności gastronomiczne
I Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów w Hotelu Haston
|
(fot. haston.pl)
|
W ramach IV Kulinarnego Rajdu Mistrzów, na terenie Haston Congress Center, przy Haston City Hotel we Wrocławiu, w dniu 13 listopada br., odbędzie się finał I Wrocławskiego Kulinarnego Rajdu Młodych Mistrzów.
W finałowych zmaganiach młodzi kucharze będą mieli za zadanie przygotowanie oryginalnego dania głównego z wykorzystaniem dowolnego elementu z kaczki.
Do 30 października br. drogą elektroniczną przyjmowane są zgłoszenia uczestnictwa w konkursie. W ramach kwalifikacji, przeprowadzanych na poziomie szkół, uczniowie muszą przygotować danie i przesłać jego recepturę na adres organizatora. W konkursie mogą brać udział uczniowie wrocławskich szkół zawodowych (ponadgimnazjalnych) oraz słuchacze kwalifikacyjnych kursów zawodowych, uczący się we Wrocławiu.
Młodych adeptów sztuki kulinarnej będzie oceniać jury pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego, w skład którego wejdą także: Robert Sowa, Karol Okrasa, Teo Vafidis i Marcin Budynek.
Więcej informacji, a także regulamin konkursu i formularz zgłoszeniowy dostępne są na stronie: www.haston.pl
Polish Prestige Hotels & Resorts to fundacja, zrzeszająca kilkadziesiąt hoteli i obiektów hotelowych z całej Polski. Przynależność do grupy PPH&R to gwarancja wysokiego standardu, bogactwa wyposażenia, wyjątkowej atmosfery oraz najwyższej jakości świadczonych usług. Wyjątkowa dbałość o każdego klienta wyrażona jest w credo Fundacji: "Przyjedziesz... polubisz... powrócisz...".
Źródło: FeniksMedia.pl – 23.10.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |