Strona główna » Aktualności gastronomiczne » I Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów w...

Aktualności gastronomiczne


I Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów w Hotelu Haston


Dodano: 2015-10-26

Drukuj

Wyślij



(fot. haston.pl)


W ramach IV Kulinarnego Rajdu Mistrzów, na terenie Haston Congress Center, przy Haston City Hotel we Wrocławiu, w dniu 13 listopada br., odbędzie się finał I Wrocławskiego Kulinarnego Rajdu Młodych Mistrzów.

W finałowych zmaganiach młodzi kucharze będą mieli za zadanie przygotowanie oryginalnego dania głównego z wykorzystaniem dowolnego elementu z kaczki.

Do 30 października br. drogą elektroniczną przyjmowane są zgłoszenia uczestnictwa w konkursie. W ramach kwalifikacji, przeprowadzanych na poziomie szkół, uczniowie muszą przygotować danie i przesłać jego recepturę na adres organizatora. W konkursie mogą brać udział uczniowie wrocławskich szkół zawodowych (ponadgimnazjalnych) oraz słuchacze kwalifikacyjnych kursów zawodowych, uczący się we Wrocławiu.



Młodych adeptów sztuki kulinarnej będzie oceniać jury pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego, w skład którego wejdą także: Robert Sowa, Karol Okrasa, Teo Vafidis i Marcin Budynek.

Więcej informacji, a także regulamin konkursu i formularz zgłoszeniowy dostępne są na stronie: www.haston.pl

Polish Prestige Hotels & Resorts to fundacja, zrzeszająca kilkadziesiąt hoteli i obiektów hotelowych z całej Polski. Przynależność do grupy PPH&R to gwarancja wysokiego standardu, bogactwa wyposażenia, wyjątkowej atmosfery oraz najwyższej jakości świadczonych usług. Wyjątkowa dbałość o każdego klienta wyrażona jest w credo Fundacji: "Przyjedziesz... polubisz... powrócisz...".


Źródło: FeniksMedia.pl – 23.10.2015


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji