Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Uczniowie szkoły w Iwoniczu-Zdroju wrócili z... | Aktualności gastronomiczne
Uczniowie szkoły w Iwoniczu-Zdroju wrócili z praktyk w zagranicznych hotelach i restauracjach
|
Potrawy przygotowane przez uczniów szkoły w Iwoniczu (fot. zsgh.pl)
|
Podsumowaniu pobytu na zagranicznych praktykach we Włoszech i Hiszpanii, poświęcone było oficjalne spotkanie uczniów i nauczycieli z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju – relacjonuje portal Krosno.pl
Założenia i cele projektu „Podróże ze smakiem” – „Tasty Travels” w ramach programu Erasmus+, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, realizowanego przez szkołę od 2014 roku przedstawiła koordynatorka projektu Alina Bosak. Swoimi wrażeniami podzielili się również uczniowie.
Grupa uczniów reprezentujących różne zawody i klasy, już po raz trzeci przebywała na stażach zawodowych w hotelach i restauracjach w Bolonii we Włoszech i Walencji w Hiszpanii.
Uczestnicy projektu zapoznawali się z kulturą państw, w których przebywali i z kuchnią śródziemnomorską, pod kierunkiem fachowców w swoich branżach. W trakcie spotkania podsumowującego, uczniowie przygotowali do degustacji najbardziej charakterystyczne dania, przekąski i desery, a wśród nich - tapas, paella valenciana, makarony z różnymi dodatkami, lasagne i tiramisu.
Źródło: Krosno.pl
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |