Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Polsko-węgierska kolacja degustacyjna we... | Aktualności gastronomiczne
Polsko-węgierska kolacja degustacyjna we wrocławskim hotelu Grape
|
Hotel Grape będzie gospodarzem polsko-węgierskiej kolacji degusyacyjnej (fot. grapehotel.pl)
|
Jak połączyć typowe dania kuchni polskiej z węgierskimi winami dowiedzieć się będzie można w trakcie przygotowywanej na 5 listopada kolacji degustacyjnej, która odbędzie się w pięciogwiazdkowym, wrocławskim Grape Hotel & Restaurant, przy ul. Parkowej 8 – donosi portal SmakiWroclawia.pl
Kolacja prowadzona będzie przez węgierskiego winiarza Zoltana Heimanna, który postara się połączyć swoje wina z tradycyjnymi polskimi potrawami.
Goście biorący udział w kolacji będą mogli skosztować takich dań, jak np. śledzie, łosoś, kaczka czy gołąb, do których podane zostaną odpowiednio połączone z poszczególnymi potrawami węgierskie wina - Viognier, Kadarka, Kekfrancos, Bikaver i Barbar.
Celem spotkania ma być przywrócenie tradycji łączących oba kraje i wykazanie, że wina węgierskie jak najbardziej pasują do polskiej kuchni.
Źródło: SmakiWroclawia.pl – 03.11.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |