Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Bydgoski City Hotel gospodarzem konkursu... | Aktualności gastronomiczne
Bydgoski City Hotel gospodarzem konkursu kulinarnego
|
|
Kolejna, trzynasta już, odsłona Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych, odbędzie się w dniu 27 listopada 2015 roku w czterogwiazdkowym City Hotelu w Bydgoszczy.
W konkursie wezmą udział profesjonalni kucharze z lokali gastronomicznych z terenu całej Polski. Potyczki Kulinarne w Bydgoszczy nominowane są do Kulinarnego Pucharu Polski 2016.
Tematem tegorocznego konkursu będzie mięso wołowe firmy Sokołów przedstawione w formie Black Box. Organizatorem i koordynatorem konkursu jest Dariusz Gwiazda, na co dzień szef kuchni City Hotelu w Bydgoszczy.
W konkursie XIII Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych wezmą udział przedstawiciele następujących podmiotów: Hotelu Filmar w Toruniu Restauracji Mi Lulo we Wrocławiu Hotelu Park w Poznaniu Restauracji Motywy w Łodzi Hotelu Bonifacio w Sochacinie Restauracji Amber Room w Warszawie Hotelu Zamek Gniew w Gniewie Hotelu Blue Diamond Active Spa w Nowej Wsi k/Rzeszowa Hotelu Brant w Wiązownej West Baltic Resort and Spa w Świnoujściu Hotelu Wellness Prowita w Kołobrzegu Hotelu Habenda w Budzyniu.
Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl – 24.11.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |