Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Uroczysko Siedmiu Stawów wyróżnione przez...

Aktualności gastronomiczne


Uroczysko Siedmiu Stawów wyróżnione przez Gault&Millau 2016


Dodano: 2015-12-17

Drukuj

Wyślij



Restauracja Uroczysko Siedmiu Stawów


Szef Kuchni Uroczyska Siedmiu Stawów - Tomasz Połom został nagrodzony przez Gault&Millau wyjątkową nominacją w kategorii Młody Talent. Wydarzenie miało miejsce podczas uroczystej gali - premiery II edycji prestiżowego „żółtego przewonika” Gault&Millau 2016. Ta prestiżowa publikacja jest wyróżnieniem dla najlepszych restauracji i hoteli, które mogą pochwalić się wyjątkową kuchnią oraz autorskim menu. Uroczysko Siedmiu Stawów otrzymało 14,5 punktów, może się więc szczycić dwiema czapkami.

Jak mówi Tomasz Połom: „Tak ważne gastronomiczne wyróżnienie jest ukoronowaniem naszych codziennych starań. Kuchnia w Uroczysku zajmuje bardzo istotne miejsce. Stanowi ona wyraz naszego holistycznego podejścia do zdrowia i dobrego samopoczucia gości, którzy oczekują najwyższej jakości. Dlatego bazuje na naturalnych składnikach i sezonowych produktach ale też zawsze jest okraszona nutą artyzmu i wysublimowanych połączeń smakowych”.



Menu Uroczyska bogate jest w wysokiej jakości produkty, które umożliwiają regenerację organizmu oraz wzmocnienie sił witalnych. Goście mogą zamawiać także potrawy fit lub bezglutenowe, których dopełnieniem są wzmacniające koktajle i napoje warzywno-owocowe.

Tatar z sarny, czarna kurka, marynowana cebulka, róża, jarmuż

Uroczysko Siedmiu Stawów
to luksusowy hotel, położony w Goli Dzierżoniowskiej, niedaleko Wrocławia. Na każdym kroku można tu poczuć niepowtarzalną atmosferą XVI-wiecznego zamku, którego wnętrza urządzono w eleganckim, nowoczesnym stylu, przy zachowaniu unikatowych, historycznych elementów architektury. We wnętrzach odrestaurowanego zamku znajduje się pierwsze w Polsce SPA by L’Occitane, stworzone we współpracy z uznaną, francuską marką kosmetyczną.


Źródło: EgoPR.pl – 15.12.2015


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji