Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Pabianicki hotel współorganizatorem konkursu... | Aktualności gastronomiczne
Pabianicki hotel współorganizatorem konkursu kuchni włoskiej
|
Fabryka Wełny Hotel & Spa w Pabianicach organizatorem konkursu kulinarnego (fot. fabrykawelny.pl)
|
W dniach od 19 do 20 lutego 2016 roku Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach powita uczestników XI Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”
Organizatorami konkursu są: Giancarlo Russo oraz Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach. Pomoc i wsparcie merytoryczne zapewni Federazione Italiana Cuochi, Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz Polskie Stowarzyszenie Kucharzy.
Partnerem merytorycznym w zakresie zdrowego żywienia jest Twoja Klinika. Honorowy Patronat nad konkursem objęła Ambasada Włoch w Polsce.
Celem głównym konkursu jest wykazanie się znajomością w przygotowaniu dań zdrowej kuchni o kulinarnym charakterze kuchni włoskiej na bazie oryginalnych produktów włoskich z odpowiednim wykorzystaniem i użyciem sprzętu gastronomicznego firmy Philipiak Milano.
W konkursie może uczestniczyć 12 ekip kucharzy w składzie dwuosobowym, które wybierze jury selekcyjne konkursu. Ekipy reprezentować będą macierzyste zakłady pracy tj. restauracje i restauracje hotelowe. Zgłoszenia należy przesyłać nie później niż do dnia 17 stycznia 2016.
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |