Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Sylwestrowe kolacje we wrocławskich restauracjach... | Aktualności gastronomiczne
Sylwestrowe kolacje we wrocławskich restauracjach
|
|
Dla osób, które przedkładają rozkosze podniebienia nad sylwestrowe szaleństwa, niektóre wrocławskie restauracje przygotowały oferty spędzenia sylwestrowej nocy, właśnie w ich progach – relacjonuje portal SmakiWroclawia.pl
Amatorów tradycji na sylwestrową ucztę zaprasza restauracja Wrocławska, która postara się o zapewnienie tej nocy specyficznego, polskiego klimatu. W ofercie kulinarnej pojawią się między innymi: carpaccio z wędzonej kaczki, małże i zupa krem z borowików, kotleciki jagnięce lub filet z sandacza zapiekany w kaszy oraz winna gruszka zapiekana w cieście francuskim na deser. Ich uzupełnieniem będą dobre wina oraz bufet z daniami na zimno.
Kulinarne szaleństwo zapowiada restauracja La Folie proponując śmiałe koncepcje inspirowane kuchnią europejską, a szczególnie francuską. Oprócz bogatego zestawu przystawek, do głównych punktów programu należeć będą: comber z sarny, fondant ziemniaczany, pierś z kaczki, ośmiornica i tofu w wędzonej herbacie.
Gospoda 8 Ryb w Rudzie Sułowskiej nad Stawami Milickimi zaprasza na atrakcyjne rybne menu, zimne przekąski i trzy gorące dania. Powitanie Nowego Roku nastąpi przy ognisku, po którym uczestnicy wezmą udział w pokazie fajerwerków oraz konkursie, którego nagrodą będzie voucher na pobyt w Hotelu Naturum**** wraz z pakietem atrakcji o łącznej wartości 2 tysięcy złotych.
Flower Power Party to natomiast pomysł na spędzenie sylwestrowego przyjęcia, zaproponowany przez restaurację Novocaina, która przypomni klimat szalonych lat 60 i 70. Imprezowe menu zawierać będzie: zupę bulionową z boczniakami, canneloni nadziewane szpinakiem, pieczonego dorsza, roladki z indyczej piersi, gicz cielęcą, polędwiczki wieprzowe oraz makaron z rukolą, ikrą z łososia, pomidorkami koktajlowymi na oliwie z czosnkiem. W cenie biletu wliczone są również zimne przekąski, otwarty bar i bufet.
Źródło: SmakiWroclawia.pl – 28.12.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |