Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Sylwestrowe kolacje we wrocławskich restauracjach...

Aktualności gastronomiczne


Sylwestrowe kolacje we wrocławskich restauracjach


Dodano: 2015-12-31

Drukuj

Wyślij


Dla osób, które przedkładają rozkosze podniebienia nad sylwestrowe szaleństwa, niektóre wrocławskie restauracje przygotowały oferty spędzenia sylwestrowej nocy, właśnie w ich progach – relacjonuje portal SmakiWroclawia.pl

Amatorów tradycji na sylwestrową ucztę zaprasza restauracja Wrocławska, która postara się o zapewnienie tej nocy specyficznego, polskiego klimatu. W ofercie kulinarnej pojawią się między innymi: carpaccio z wędzonej kaczki, małże i zupa krem z borowików, kotleciki jagnięce lub filet z sandacza zapiekany w kaszy oraz winna gruszka zapiekana w cieście francuskim na deser. Ich uzupełnieniem będą dobre wina oraz bufet z daniami na zimno.



Kulinarne szaleństwo zapowiada restauracja La Folie proponując śmiałe koncepcje inspirowane kuchnią europejską, a szczególnie francuską. Oprócz bogatego zestawu przystawek, do głównych punktów programu należeć będą: comber z sarny, fondant ziemniaczany, pierś z kaczki, ośmiornica i tofu w wędzonej herbacie.

Gospoda 8 Ryb w Rudzie Sułowskiej nad Stawami Milickimi zaprasza na atrakcyjne rybne menu, zimne przekąski i trzy gorące dania. Powitanie Nowego Roku nastąpi przy ognisku, po którym uczestnicy wezmą udział w pokazie fajerwerków oraz konkursie, którego nagrodą będzie voucher na pobyt w Hotelu Naturum**** wraz z pakietem atrakcji o łącznej wartości 2 tysięcy złotych.

Flower Power Party to natomiast pomysł na spędzenie sylwestrowego przyjęcia, zaproponowany przez restaurację Novocaina, która przypomni klimat szalonych lat 60 i 70. Imprezowe menu zawierać będzie: zupę bulionową z boczniakami, canneloni nadziewane szpinakiem, pieczonego dorsza, roladki z indyczej piersi, gicz cielęcą, polędwiczki wieprzowe oraz makaron z rukolą, ikrą z łososia, pomidorkami koktajlowymi na oliwie z czosnkiem. W cenie biletu wliczone są również zimne przekąski, otwarty bar i bufet.


Źródło: SmakiWroclawia.pl – 28.12.2015


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji