Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Wyndham Grand przedstawia Brew Parlor | Aktualności hotelarskie ze świata
Wyndham Grand przedstawia Brew Parlor
|
Brew Parlor w Wyndham Grand Chicago
|
Wyndham Grand spowodował poruszenie w tradycyjnych doświadczeniach kawiarnianych wraz z wprowadzeniem instytucji salonu Brew Parlor: świeżego spojrzenia na popołudniowe happy hours, gdzie ludzie mogą się spotkać, nabrać sił lub po prostu odpocząć przy „parzonych” na zimno, na bazie kawy, drinkach i koktajlach, sporządzonych według przepisów opracowanych przy współpracy z markowym „Chef de Caffeine", wielokrotnie nagradzaną kulinarną osobowością, szefową kuchni Stephanie Izard i ekspertką od miksologii, Ivy Mix.
Miłośnicy kawy mają możliwość doświadczenia smaku „parzonych” na zimno, orzeźwiających, świeżo przygotowywanych koktajli kofeinowych. Usługa świadczona jest od 14 stycznia 2016 roku, w godzinach od 16 do 18, od poniedziałku do piątku, w salonach Brew Parlor hoteli Wyndham Grand w Chicago w USA; Dosze w Katarze, Shenzhen w Chinach i w Stambule w Turcji.
Brew Parlor w Wyndham Grand oferuje „parzoną” na zimno kawę , przygotowywaną z kawy zalewanej zimną, lub o temperaturze pokojowej wodą, tworzącą skondensowany, łagodny i pełen smaku napój. „Parzona” na zimno kawa, zaznacza swoją obecność w sklepach i kawiarniach na całym świecie, osiągając w USA wartość sprzedaży na poziomie 7.9 miliona $ - wzrost o 115 procent w ciągu ostatniego roku. Ten specyficzny drink pojawił się również w całej Europie. Badanie przeprowadzone przez Euromonitor International wskazuje, że sprzedaż butelkowanej kawy na zimno rośnie na całym świecie, szybciej niż sprzedaż jakiegokolwiek innego butelkowanego napoju bezalkoholowego. Kawa to nie tylko uniwersalny codzienny napój, lecz coraz bardziej popularny składnik koktajli, słodyczy i pikantnych dań. Izard stworzyła kilka własnych napojów na bazie „parzonej” na zimno kawy, dostępnych tylko w salonach Brew Parlor w hotelach Wyndham Grand, jak na przykład: Five Spice Shaken Iced Coffee z tajlandzką chili, cynamonem, goździkami, anyżem i skondensowanym słodzonym mlekiem; Cafe Olé z ciemną czekoladą, brązowym cukrem oraz ancho i guajillo chilli czy Biscotti Coffee z migdałową bitą śmietaną i syropem z anyżu, kopru i nasion skórki pomarańczowej.
Źródło: Wyndham Grand Hotels & Resorts
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |