Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Najlepsza kolacja w Polsce? Tylko w Poznaniu!

Aktualności gastronomiczne


Najlepsza kolacja w Polsce? Tylko w Poznaniu!


Dodano: 2016-01-25

Drukuj

Wyślij



Stary Browar Restauracja Blow Up Hall 5050 - na zewnątrz (fot. J. Wittchen)


Zwycięskie menu z „Top Chef” od 30 stycznia w Blow Up Hall 5050. Na taką okazję foodies, czyli pasjonaci sztuki kulinarnej najwyższych lotów, czekają z utęsknieniem. Warto przebyć dla niej setki, a nawet tysiące kilometrów. Rzadko bowiem pojawia się możliwość spróbowania dań z finałowego odcinka programu „Top Chef”, które oczarowało jury i przyniosło jego autorowi zasłużoną wygraną oraz jeden z najbardziej prestiżowych tytułów kulinarnych na świecie.

Od 30 stycznia do 30 czerwca w poznańskiej restauracji Blow Up Hall 5050 zwycięzca programu „Top Chef”, Tomasz Purol zaserwuje swoje zwycięskie menu degustacyjne.



Menu degustacyjne z finału „Top Chef”:

- Foie gras w orzechach laskowych z musem jabłkowym, gąb
ką rozmarynową, puree morelowym z rokitnikiem

- Grasica cielęca z puree śliwkowym, żółtym burakiem, chipsem i sosem z kurczaka na wiśniówce

- Polędwica z dorsza z pudrem z czarnej oliwki, puree ze szpinaku, kulką rakową z solirodem i nasturcją


- Comber z sarny ze słonecznikiem, burakiem, dynią, trybulą, boczkiem z dzika i topinamburem

- Mus z gorzkiej czekolady z bezą, kawiorem ze ślimaka, miętą i sorbetem z czerwonej pomarańczy

Cena menu degustacyjnego: 250 zł/os. Menu dostępne w godzinach otwarcia restauracji od 30 stycznia do 30 czerwca 2016 r. Rezerwacja wymagana jest powyżej 10 osób: tel. 0-61 657 9980, concierge@blowuphall5050.com.

Blow Up Hall 5050, ul. T. Kościuszki 42, Poznań (kompleks Starego Browaru)

Restauracja Blow Up Hall 5050 - wewnątrz (fot. J. Wittchen)

Tomasz Purol
jest zdobywcą wielu nagród i wyróżnień, m.in. tytułu „Top Chef” 5. edycji programu i dwóch Kulinarnych Pucharów Polski. Był reprezentantem Polski na Olimpiadzie Kulinarnej w Luxemburgu i Erfurcie, a także uczestnikiem szkoleń we Francji, Włoszech czy Norwegii. Od ponad 2 lat jest chefem kuchni Blow Up Hall 5050, która aktualnie nosi tytuł Najlepszej Restauracji Hotelowej w Polsce, przyznany w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów w branży restauratorskiej, Hermesy „Poradnika Restauratora”. Powadzona przez Purola restauracja serwuje dania kuchni europejskiej, z dużym naciskiem na elementy kuchni polskiej i wielkopolskiej oraz produkty sezonowe, wykorzystując przy tym z wyczuciem najnowsze dostępne w gastronomii technologie.

Tomasz Purol w kuchni Blow Up Hall 5050 (fot. Jakub Wittchen)

Blow Up Ha
ll 5050, mieszczący się w kompleksie Starego Browaru 5-gwiazdkowy hotel butikowy, łączy nowoczesne technologie z luksusem w formie artystycznego eksperymentu – zarówno w części hotelowej, restauracyjnej, jak i barowej. To jeden z najczęściej opisywanych przez media niezwykłych hoteli na świecie. Mówiono i pisano o nim m.in. w CNN, The Globe Trekker, The Sunday Times czy The Independent oraz na wielu popularnych blogach. Odbywają się tu liczne imprezy, goszczące setki osób, w tym międzynarodowe autorytety ze świata kultury, sztuki, mody, nowych technologii i biznesu.

“Top Chef” to najpopularniejszy show kulinarny na świecie. Biorą w nim udział wyłącznie profesjonalni chefowie kuchni. W Polsce na antenie Polsatu 11 listopada 2015 r. zakończyła się jego 5. edycja. Uczestnicy musieli wykazać się kreatywnością, doskonałą organizacją oraz niezwykłym talentem kulinarnym pod ogromną presją czasu i okiem wymagającego jury w składzie: Wojciech Modest Amaro (przewodniczący), Ewa Wachowicz, Maciej Nowak i Grzegorz Łapanowski.


Źródło: StaryBrowar5050.com – 21.01.2016.


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji