Strona główna » Aktualności gastronomiczne » 19. marca „Pogrzeb Żuru i Śledzia” w...

Aktualności gastronomiczne


19. marca „Pogrzeb Żuru i Śledzia” w Elblągu


Dodano: 2016-02-11

Drukuj

Wyślij



Pogrzeb Żuru i Śledzia w Elblągu (fot. eswiatowid.pl)


Impreza pod nazwą „Pogrzeb Żuru i Śledzia”, która będzie miała formę jarmarku sztuki ludowej i żywności tradycyjnej, organizowana jest dla wszystkich chętnych, którzy zainteresowani będą sprzedażą swoich własnych wyrobów, pod warunkiem że będą one nawiązywały do tradycji i zwyczajów Świąt Wielkanocnych – informuje portal Warmia.Mazury.pl

Jak powiedziała Agnieszka Tkaczuk z CSE „Światowid” w Elblągu, w którym odbędzie się jarmark, impreza adresowana jest do szerokiego spektrum wytwórców z wyjątkiem tych, którzy zajmują się produkcją masową.



Organizatorzy chętnie będą widzieli wśród uczestników jarmarku, między innymi: „twórców ludowych, galerie, instytucje, gospodarstwa agroturystyczne bądź osoby indywidualne zajmujące się rękodziełem, rzemiosłem, wyrobem produktów żywności naturalnej i tradycyjnej”.

Oprócz wyrobów reprezentujących szeroko rozumianą sztukę ludową, preferowanymi wyrobami będą produkty żywności naturalnej i tradycyjnej (potrawy wielkanocne, miody, wędliny, pieczywo, nabiał itp.).

Udział wystawców w jarmarku kosztuje 25 zł, a zgłoszenia będą przyjmowane do 7 marca 2016 roku, z możliwością przedłużenia.


Źródło: Warmia.Mazury.pl – 08.02.2016


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji