Strona główna » Aktualności gastronomiczne » 19. marca „Pogrzeb Żuru i Śledzia” w... | Aktualności gastronomiczne
19. marca „Pogrzeb Żuru i Śledzia” w Elblągu
|
Pogrzeb Żuru i Śledzia w Elblągu (fot. eswiatowid.pl)
|
Impreza pod nazwą „Pogrzeb Żuru i Śledzia”, która będzie miała formę jarmarku sztuki ludowej i żywności tradycyjnej, organizowana jest dla wszystkich chętnych, którzy zainteresowani będą sprzedażą swoich własnych wyrobów, pod warunkiem że będą one nawiązywały do tradycji i zwyczajów Świąt Wielkanocnych – informuje portal Warmia.Mazury.pl
Jak powiedziała Agnieszka Tkaczuk z CSE „Światowid” w Elblągu, w którym odbędzie się jarmark, impreza adresowana jest do szerokiego spektrum wytwórców z wyjątkiem tych, którzy zajmują się produkcją masową.
Organizatorzy chętnie będą widzieli wśród uczestników jarmarku, między innymi: „twórców ludowych, galerie, instytucje, gospodarstwa agroturystyczne bądź osoby indywidualne zajmujące się rękodziełem, rzemiosłem, wyrobem produktów żywności naturalnej i tradycyjnej”.
Oprócz wyrobów reprezentujących szeroko rozumianą sztukę ludową, preferowanymi wyrobami będą produkty żywności naturalnej i tradycyjnej (potrawy wielkanocne, miody, wędliny, pieczywo, nabiał itp.).
Udział wystawców w jarmarku kosztuje 25 zł, a zgłoszenia będą przyjmowane do 7 marca 2016 roku, z możliwością przedłużenia.
Źródło: Warmia.Mazury.pl – 08.02.2016
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |