Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Kulminacja Festiwalu Dziczyzny w Dworze Kombornia... | Aktualności gastronomiczne
Kulminacja Festiwalu Dziczyzny w Dworze Kombornia w ostatni weekend lutego!
|
Weekend z dziczyzną odbędzie się w Dworze Kombornia (fot. dworkombornia.pl)
|
Hotele Heritage Hotels Poland zlokalizowane na terenie całego kraju, zorganizowały w lutym w swoich obiektach Festiwal Dziczyzny popularyzujący, często niegdyś goszczące na polskich stołach, potrawy przygotowywane na bazie tego specyficznego mięsa – relacjonuje portal GospodarkaPodkarpacka.pl
Podsumowaniem lutowego Festiwalu Dziczyzny będzie Weekend z Dziczyzną, który w Dworze Kombornia odbędzie się w dniach 26 - 28 lutego br.
Przypomnienia tradycyjnych polskich smaków podjęły się hotele zgrupowane w sieci Heritage Hotels Poland. Zdaniem organizatorów potrawy z mięsa sarny, dzika czy bażanta zbyt rzadko są obecne we współczesnej polskiej kuchni, a przecież mięso zwierzyny łownej charakteryzuje się najwyższą jakością, jest chude, wolne od chemii i nie uczula.
W Dworze Kombornia Hotel & Spa nożna było w lutym skosztować takich przysmaków, jak np.: przepiórka faszerowana wątróbką z dzikiej kaczki podana z sosem miodowo pieprzowym czy pierś bażanta z plastrem boczku z pierożkami z nadzieniem z tartych ziemniaków i sosem z czerwonego wina i ziół.
Dwór Kombornia położony jest na terenie obejmującym 10 hektarów, na pograniczu miejscowości Kombornia i Iskrzynia, w powiecie krośnieńskim. W jego skład wchodzą czterogwiazdkowy, butikowy Hotel SPA z bogatą infrastrukturą Wellness, Salon Win Karpackich, Centrum Konferencyjne i Bankietowe oraz komfortowy Gościniec Karpacki.
Źródło: GospodarkaPodkarpacka.pl – 11.02.2016; HeritageHotels.pl
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |