Strona główna » Aktualności gastronomiczne » BioBazar zaskakuje nowościami

Aktualności gastronomiczne


BioBazar zaskakuje nowościami


Dodano: 2016-03-07

Drukuj

Wyślij



BioBazar (fot. facebook.com)


BioBazar mieszczący się na terenie dawnej Fabryki Norblina w Warszawie to wyjątkowe miejsce. To właśnie tutaj trzy razy w tygodniu wielbiciele zdrowej kuchni poszukują certyfikowanych i ekologicznych produktów. W tym sezonie na klientów czeka mnóstwo nowości, m.in. szkoła językowa z nauką gotowania, wine bar, nowe miejsce wypoczynku czy nietuzinkowa oferta produktowa wystawców.

Unikalność BioBazaru szybko docenili klienci z Warszawy i okolic. Targowisko odwiedza ponad 20 000 klientów w ciągu miesiąca. Mają oni do swojej dyspozycji ekologiczne produkty spożywcze i nie tylko, oferowane przez ponad stu wystawców z całej Polski. W każdym sezonie BioBazar stara się zaskakiwać swoją ofertą. Z myślą o klientach poszukujących kulinarnych nowości i możliwości spędzania wolnego czasu, organizatorzy bazaru przygotowali wiele niespodzianek.



- W ostatnich dniach lutego na terenie BioBazaru rozpoczęła działalność szkoła organicznego gotowania i pieczenia Sticky Fingers, łącząca pasję kulinarną z nauką języka angielskiego. Jej oferta skierowana jest zarówno do dzieci i młodzieży, jak i dorosłych – mówi Agnieszka Saternus, dyrektor zarządzający BioBazaru.

- To jednak nie koniec. Wraz z początkiem wiosny wszyscy klienci będą mogli zrelaksować się wygodnych leżakach. Nowa strefa wypoczynku zostanie przygotowana przy hali numer 3. Tam również znajdzie się nasz wyjątkowy koncept wine bar, w którym będzie można spróbować najlepszych wyselekcjonowanych gatunków wina oraz skosztować specjalnego menu przygotowanego w oparciu o ekologiczne produkty sezonowe. Mamy w planach także organizowanie warsztatów parzenia kawy. Z kolei latem klienci będą mogli spróbować jedynych w swoim rodzaju lodów z rożnych odmian ekologicznych jabłek – dodaje Agnieszka Saternus.

Ponadto już od wiosny BioBazar stanie się miejscem z największą ofertą serów w stolicy. Ich wielbiciele znajdą na stoiskach m.in. truflową goudę czy ser kozi z czarnym czosnkiem.

Wciąż rozszerzająca się oferta BioBazaru sprawia, że każdy kto choć raz zrobił tu zakupy, zawsze powraca. Wiele osób rekomenduje to miejsce członkom swojej rodziny i znajomym.

- Przyjeżdżam na BioBazar raz w tygodniu, choć mieszkam w znacznie oddalonej części Warszawy. Tutaj poszukuję produktów dla swojej 7-miesięcznej córeczki Tosi. Zależy mi na tym, by przygotowywać dla niej pierwsze posiłki z najlepszych produktów, a takie mogę znaleźć właśnie tutaj. Muszę przyznać, że udało mi się przekonać już wiele koleżanek do zakupów na BioBazarze – mówi 25-letnia Olga Remiszewska z dzielnicy Wesoła.

W niedalekiej przyszłości BioBazar stanie się integralną częścią nowego projektu wielofunkcyjnego ArtN, realizowanego przez Grupę Capital Park na terenie dawnej Fabryki Norblina. Jedna z największych zabytkowych hal fabryki, która zostanie zrewitalizowana, będzie zagospodarowana w całości przez BioBazar będący flagową elementem strefy Taste & Experience.

Informacje dodatkowe

O projekcie
Celem właściciela terenu dawnej fabryki Norblina w Warszawie przy ul. Żelaznej 51/53, jest rewitalizacja nieruchomości na podstawie projektu stworzonego przez pracownię PRC Architekci.

Na terenie dawnej fabryki Norblina powstanie ponad 64 tys. mkw. powierzchni biurowo-usługowo-handlowo-kulturalnej. Parking znajdzie się na czterech kondygnacjach podziemnych.

Inwestor
Grupa Capital Park jest doświadczonym i aktywnym inwestorem i deweloperem działającym na rynku nieruchomości w Polsce od ponad dziesięciu lat, specjalizującym się w wyszukiwaniu i wykorzystywaniu okazji rynkowych (ang. opportunistic investor). Głównym przedmiotem działalności Grupy jest nabywanie nieruchomości ze znacznym potencjałem budowy wartości, np. poprzez zmianę warunków zagospodarowania przestrzennego lub uzyskanie pozwolenia na budowę, budowę nowych lub przebudowę istniejących obiektów, lub poprawę zarządzania istniejącymi budynkami.

Capital Park osiąga dochody z najmu oraz ze sprzedaży nieruchomości lub produktów inwestycyjnych opartych na nieruchomościach. Grupa aktywnie poszukuje możliwości zakupu nowych projektów nieruchomościowych oraz nowych źródeł dochodów i wzrostu wartości w obszarach rynku charakteryzujących się dużym potencjałem rozwoju. Od rozpoczęcia działalności w 2003 roku Grupa przeprowadziła ok. 100 transakcji inwestycyjnych i zarządza portfelem nieruchomości obejmującym 75 projektów o łącznej powierzchni wynajmu brutto ok. 250 tys. mkw., zlokalizowanych w 37 miastach. Spośród tych projektów 39 nieruchomości handlowych typu high-street znajduje się w strukturze nowo utworzonego, innowacyjnego na polskim rynku Real Estate Income Assets FIZ AN, którym Grupa aktywnie zarządza i w którym posiada 15-proc. udział.


Źródło: CapitalPark.pl – 02.03.2016


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji