Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Wrocław Restaurant Week już w kwietniu! | Aktualności gastronomiczne
Wrocław Restaurant Week już w kwietniu!
|
|
W imieniu najlepszych wrocławskich Restauracji i wyjątkowych instytucji kultury, z radością informujemy, że najbliższa edycja Wrocław Restaurant Week odbędzie się od 1 do 10 Kwietnia. Brać w niej będą udział najlepsze Restauracje w naszym mieście!
Tematem przewodnim najbliższego Festiwalu najlepszych Restauracji jest hasło "Kwitnąca scena restauracyjna", pod którym kryje się zdumiewający rozkwit polskiej gastronomii ostatnich lat - mnogość nowych i zaskakujących konceptów kulinarnych, wielki powrót świeżych i lokalnych składników, a także odwaga Restauratorów i Szefów Kuchni. Przede wszystkim jednak oznacza ono ogromną liczbę nowych Gości, którzy zdecydowali się na odwiedziny w Restauracjach i regularne uczestnictwo w niesamowitym rozwoju polskiej sceny restauracyjnej. Im wszystkim dedykujemy wiosenną edycję Festiwalu.
Mieszkańcy Wrocławia będą mieli okazję spróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39 zł, czyli znacznie poniżej codziennej ceny takiego menu. Wcześniejsze Rezerwacje stolików w 21 najlepszych Restauracjach są już dostępne na stronie www.restuarantweek.pl
W poprzedniej, październikowej edycji Wrocław Restauant Week, tematem przewodnim była kuchnia lokalna, a w festiwalu wzięło udział niemal pięć tysięcy osób. Goście odwiedzili 16 restauracji, które przygotowały własne interpretacje wrocławskiej kuchni przy użyciu miejscowych składników, a kucharze dostosowali menu także dla osób będącychna diecie bezglutenowej oraz wegetarian. Obok spotkań z bliskimi przy stole, organizatorzy zapraszają do udziału w interesujących Wydarzeniach Towarzyszących, na które składać się będą m.in. koncert otwarcia, spotkania z Restauratorami, warsztaty kulinarne, wykłady, panele dyskusyjne, projekcje filmów i wiele innych - szczegółowa lista już wkrótce!
Restauracje biorące udział we Wrocław Restaurant Week:
Alyki / Baszta / CzaryMary / Dobra Karma / Kempa / La Fee Verte / La Folie / Le Chef / Liberta 7 / Mama Manousch / Mlekiem i Miodem / My Corner / Orient Palace / Pappatore / Patio / PURO Kitchen / Studio Culinary Solutions / Vertigo Jazz Club / Villa Bianco Stek and Lobster / Vivian / Włoszczyzna
Do zobaczenia przy stole!
Wiosenny Restaurant Week 2016 to już szósta edycja Festiwalu najlepszych Restauracji Restaurant Week, którego misją jest przybliżanie Gościom rosnącej polskiej sceny restauracyjnej. W dotychczasowych wydarzeniach wzięło udział już w sumie 93 746 Gości oraz 226 Restauracji, które wydały 280 743 festiwalowe dania.
Źródło: RestaurantWeek.pl – 08.03.2016
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |