Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Festiwal Wrocław Restaurant Week tuż przed...

Aktualności gastronomiczne


Festiwal Wrocław Restaurant Week tuż przed startem


Dodano: 2016-03-31

Drukuj

Wyślij


Już 1 kwietnia rusza trzecia wrocławska edycja festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week. Potrwa przed dziesięć dni, a każdy z gości będzie miał okazję spróbować popisowych dań przygotowanych specjalnie na tę okazję.

Każda z 22 biorących udział we Wrocław Restaurant Week restauracji przygotowała trzydaniowe doświadczenie (przystawka, danie główne i deser) w cenie 39 zł. Wszystkie uczestniczące w festiwalu miejsca zostały dokładnie wyselekcjonowane pod kątem wysokiej jakości jedzenia i obsługi. Tematem przewodnim wiosennej edycji festiwalu Restaurant Week jest „kwitnąca scena gastronomiczna”, za którym stoi ogromny rozkwit polskiej gastronomii, mnogość nowych i oryginalnych konceptów.



Restaurant Week to najbardziej znany festiwal kulinarny na świecie. Jego początki sięgają 1992 roku, a w Polsce obecny jest od roku 2014. Ostatnia ogólnopolska edycja okazała się wielkim sukcesem, przyciągając do restauracji ponad 43000  gości.  Obecnie Restaurant Week odbywa się już w dziewięciu polskich miastach, a oprócz Wrocławia są to Warszawa, Kraków, Trójmiasto, Poznań, Górny Śląsk, Lubl
in, Łódź i Szczecin.

Tej edycji Restaurant Week towarzyszy sieć wydarzeń kulturalnych - festiwal otwiera koncert zespołu The Dumplings, a w kolejnych dniach Goście będą mogli skorzystać m.in. z oferty warsztatów kulinarnych oraz wziąć udział w premierze filmu A film about coffee w  Kinie Nowe Horyzonty.

Rezerwacji ostatnich wolnych stolików można dokonywać na stronie www.restaurantweek.pl

Restauracje biorące udział we Wrocław Restaurant Week:

Ahimsa / Alyki / Brasserie 27 / Dinette / Dobra Karma 2 / La Folie / La Maddalena / Le Chef / Liberta 7 / Mama Manousch / Mlekiem i Miodem / My Corner / Orient Palace / Pappatore / Patio / PURO Kitchen / Studio Culinary Solutions / Vertigo Jazz Club / Villa Bianco Stek and Lobster / Vivian / Włoszczyzna / Zamek Topacz.


Źródło: RestaurantWeek.pl – 29.03.2016


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji