Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Kwiecień w hotelach Heritage Hotels Poland pod...

Aktualności gastronomiczne


Kwiecień w hotelach Heritage Hotels Poland pod znakiem ryb słodkowodnych


Dodano: 2016-04-05

Drukuj

Wyślij


Historyczne hotele sieci Heritage Hotels Poland postanowiły aktywnie włączyć się w promocję polskich tradycji kulinarnych, organizując w kwietniu, w swoich obiektach Festiwal Ryb Słodkowodnych – informuje strona HeritageHotels.pl

Na przestrzeni wieków, specjalnością rozsławiającą polską tradycję kulinarną w Europie, były potrawy z ryb, a w szczególności dania z ryb słodkowodnych. Potrawy z ryb cieszyły się dużą popularnością również z tego powodu, że w Polsce obowiązywało dość dużo okresów postnych, kiedy mięso zastępowano właśnie rybami. Częstotliwość przygotowywania tych potraw sprawiła więc, że polscy kucharze stali się mistrzami w tej dziedzinie.



Polska kuchnia może się poszczycić wielością gatunków, wykorzystywanych do przyrządzania potraw. Znajdowały się wśród nich między innymi: karpie, szczupaki, sandacze, karasie, liny, sumy, węgorze, leszcze, płocie, okonie, kiełbie, ślizy, lipienie, łososie, sielawy czy jesiotry.

W trakcie Festiwalu, w obiektach, które biorą udział w Festiwalu będzie można przez cały miesiąc zamówić specjalnie z tej okazji przygotowywane danie, a niektóre hotele zaproszą również na wydarzenia związane z tematyką Festiwalu.

W Festiwalu wezmą udział:

- Dwór Kombornia (woj. podkarpackie) –Weekend z Rybami (22-24.04);
- Dwór Kaliszki (woj. warmińsko-mazurskie) - Wyjątkowa kolacja z Menu Degustacyjnym Szefa Kuchni (16.04);
- Dwór Prezydencki (woj. małopolskie) - Kolacja Gildia Smaku (21.04.);
- Olandia (woj. wielkopolskie);
- Pałac Żaków (woj. mazowieckie);
- Zamek Lubliniec (woj. śląskie).


Źródło: HeritageHotels.pl


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji