Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Nowa odsłona menu w Restauracji Questa w Q Hotel... | Aktualności gastronomiczne
Nowa odsłona menu w Restauracji Questa w Q Hotel Plus Wrocław
|
Boczniaki smażone na maśle
|
Wrocławska Restauracja Questa znajdująca się w należącym do sieci Q Hotels obiekcie Q Hotel Plus Wrocław przy ul. Zaolziańskiej 2 w minionym tygodniu zaprezentowała zupełnie nową, wiosenną odsłonę swojego menu.
Dania, które znalazły się w wiosennej odsłonie menu są propozycją Szefa Kuchni Grzegorza Pawlika i stanowią powrót do tradycyjnej, polskiej kuchni wzbogaconej jednak elementami znanych na całym świecie propozycji kulinarnych. W nowej karcie znalazły się między innymi takie dania jak matias z musem jabłkowo-ziołowym, endywią, jajem przepiórczym i puchem z oliwy cytrynowej, sałatka z polędwicą wołową, gotowana barwena, czy rosół z królika. Z pełną kartą menu Restauracji Questa można zapoznać się na stronie internetowej hotelu. Tym razem chcieliśmy postawić na dania tradycyjne w niekonwencjonalnej odsłonie, z tego względu każdy znajdzie w naszej karcie dania dobrze mu znane, które równocześnie mogą go zaskoczyć sposobem ich przyrządzenia, czy podania. - mówi Grzegorz Pawlik Szef Kuchni Restauracji Questa i dodaje - Serdecznie zapraszam do naszej restauracji, osobiście chętnie opowiem o daniach oraz naszych inspiracjach. Grzegorz Pawlik poleca w szczególności boczniaki smażone na maśle podane z cebulą dymką, grillowanym pomidorem, brokułem i endywią, zapiekane z jajkami i serem pleśniowym. Inspirując się regionalnymi produktami w menu zaproponował także m.in. sałatkę z kozim serem z Łomnicy.
Szef Kuchni Grzegorz Pawlik i Robert Zieliński F&B Manager Dodatkiem do nowej karty menu jest również starannie wyselekcjonowana karta win. W tej karcie pozycje idealnie współgrają ze znajdującymi się w restauracji potrawami – W naszej karcie win znalazły się bardzo różnorodne propozycje pozycje praktycznie z całego świata, a także m.in. polskie specjały z sandomierskiej Winnicy Płochockich – dodaje Kierownik Restauracji Robert Zieliński. Nowe dania są dostępne w Restauracji Questa od połowy marca. Wraz z nową odsłoną menu w Restauracji pojawiły się także zupełnie nowe karty menu.
Źródło: QHotels.pl – 06.04.2016
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |