Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Nowa odsłona menu w Restauracji Questa w Q Hotel...

Aktualności gastronomiczne


Nowa odsłona menu w Restauracji Questa w Q Hotel Plus Wrocław


Dodano: 2016-04-07

Drukuj

Wyślij



Boczniaki smażone na maśle


Wrocławska Restauracja Questa znajdująca się w należącym do sieci Q Hotels obiekcie Q Hotel Plus Wrocław przy ul. Zaolziańskiej 2 w minionym tygodniu zaprezentowała zupełnie nową, wiosenną odsłonę swojego menu.

Dania, które znalazły się w wiosennej odsłonie menu są propozycją Szefa Kuchni Grzegorza Pawlika i stanowią powrót do tradycyjnej, polskiej kuchni wzbogaconej jednak elementami znanych na całym świecie propozycji kulinarnych. W nowej karcie znalazły się między innymi takie dania jak matias z musem jabłkowo-ziołowym, endywią, jajem przepiórczym i puchem z oliwy cytrynowej, sałatka z polędwicą wołową, gotowana barwena, czy rosół z królika. Z pełną kartą menu Restauracji Questa można zapoznać się na stronie internetowej hotelu.


 
Tym razem chcieliśmy postawić na dania tradycyjne w niekonwencjonalnej odsłonie, z tego względu każdy znajdzie w naszej karcie dania dobrze mu znane, które równocześnie mogą go zaskoczyć sposobem ich przyrządzenia, czy podania. - mówi Grzegorz Pawlik Szef Kuchni Restauracji Questa i dodaje - Serdecznie zapraszam do naszej restauracji, osobiście chętnie opowiem o daniach oraz naszych inspiracjach. Grzegorz Pawlik poleca w szczególności boczniaki smażone na maśle podane z cebulą dymką, grillowanym pomidorem, brokułem i endywią, zapiekane z jajkami i serem pleśniowym. Inspirując się regionalnymi produktami w menu zaproponował także m.in. sałatkę z kozim serem z Łomnicy.

Szef Kuchni Grzegorz Pawlik i Robert Zieliński F&B Manager

Dodatkiem do nowej karty menu jest również starannie wyselekcjonowana karta win. W tej karcie pozycje idealnie współgrają ze znajdującymi się w restauracji potrawami – W naszej karcie win znalazły się bardzo różnorodne propozycje pozycje praktycznie z całego świata, a także m.in. polskie specjały z sandomierskiej Winnicy Płochockich – dodaje Kierownik Restauracji Robert Zieliński.
 
Nowe dania są dostępne w Restauracji Questa od połowy marca. Wraz z nową odsłoną menu w Restauracji pojawiły się także zupełnie nowe karty menu.


Źródło: QHotels.pl – 06.04.2016
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji