Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Restauracje Sphinx ze smakiem bazylii i mięty

Aktualności gastronomiczne


Restauracje Sphinx ze smakiem bazylii i mięty


Dodano: 2016-05-12

Drukuj

Wyślij



(fot. sphinx.pl)


Aromatyczne propozycje kulinarne na bazie bazylii i mięty wprowadza Sphinx w ramach cyklu „Nowości ze smakiem”. W ofercie znajduje się sześć dań, w tym krem z groszku z miętą żeberka miętowo-miodowe czy też stek limousine oraz karkówka miodowo– musztardowa z dressingiem bazyliowym. Co więcej smak mięty pojawia się również w napojach z. „Nowości ze smakiem bazylii i mięty” dostępne są do 27 czerwca br. we wszystkich restauracjach Sphinx.

W nowej ofercie na uwagę zasługują grillowane żeberka wieprzowe w marynacie na bazie mięty i miodu, podawane z sałatką coleslaw oraz ziemniakiem w mundurku. Smakiem zachwyca także stek limousine serwowany z cząstkami ziemniaka w ziołach, warzywami grillowanymi oraz dressingiem bazyliowym. Dressingiem tym jest również skropiona orzeźwiająca sałatka z pomarańczą, ogórkiem, oliwkami i miętą, podawana do grillowanej karkówki w marynacie miodowo- musztardowej z frytkami stekowymi. Warto skusić się też na sałatkę Sphinxa z delikatną shoarmą, podawaną na mieszance kruchych sałat z dodatkiem rzodkiewki, grillowanej cukinii oraz brokułów wraz z sosem jogurtowo-miętowym. Ponadto klienci mogą zamówić orzeźwiający krem z zielonego groszku ze świeżą miętą i śmietaną. Ofertę dopełniają zielone szparagi smażone na maśle z klasycznym sosem holenderskim.



Wśród propozycji napojów również dominuje miętowa nuta. Można ją poczuć w orzeźwiającym koktajlu Hugo na bazie Prosecco, podawanym z limonką i syropem z kwiatu czarnego bzu, jak również w Pepsi Green czy w bezalkoholowym piwie Lech.


Źródło: Sphinx.pl - 10.05.2016


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji