Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Grand Mercure Mysuru wystartował w Południowych... | Aktualności hotelarskie ze świata
Grand Mercure Mysuru wystartował w Południowych Indiach
|
Grand Mercure Mysuru, Indie
|
Firmy AccorHotels i Brigade Group, Bangalore poinformowały o otwarciu Grand Mercure Mysuru, w zyskującej na popularności miejscowości turystycznej w południowych Indiach.
Położony w historycznej części miasta, na północ od majestatycznego Pałacu Mysore, hotel oferuje 146 przestronnych i znakomicie wyposażonych nowoczesnych pokoi i apartamentów, znajdujących się w niewielkiej odległości od wszystkich głównych atrakcji turystycznych, jak i centralnej dzielnicy biznesowej.
Grand Mercure Mysuru znajduje się przy renomowanej, nowej ulicy Sayaji Rao, na której odbywają się słynne procesje Dasara – z okazji jednych z najważniejszych świąt w hinduizmie. Szóste piętro hotelu oferuje galerię widowiskową skierowaną ku procesyjnej trasie Dasara, pozwalając gościom cieszyć się ekskluzywnym widokiem wspaniałych uroczystości, z których miasto jest powszechnie znane.
Goście mogą podziwiać silne lokalne związki dziedzictwa i kultury pomiędzy Mysuru i Karnataką. Tętniący życiem wystrój wnętrz daje gościom posmak królewskości Mysuru, odbieranego w zupełnie nowy, współczesny sposób. Wyeksponowane hotelowe żyrandole wpisują się w koncepcję całościowego i uduchowionego „ ożywiania historii". Filozofia spójności z lokalną kulturą i tradycją uzewnętrznia się ponadto w nazwach hotelowych ekskluzywnych restauracji, delikatesów, pomieszczeń spotkaniowych i bankietowych. Zainspirowani bogatą spuścizną kulinarną Mysuru, goście mają dostęp do szerokiego wyboru kuchni. La Uppu serwująca eklektyczną mieszankę kuchni globalnych i lokalnych przysmaków, to standardowa restauracja proponująca dania wielu kuchni z możliwością spożywania posiłków na zewnątrz; specjalistyczna restauracja na dachu hotelu, położona nad basenem, podaje posiłki przygotowywane według receptur z Północnych Indii; Silk Bar, swoją nazwą odwołuje się do historii słynnego jedwabiu z Mysuru i serwuje mieszankę single malt whisky, koktajli, koktajli bezalkoholowych, napojów spirytusowych i win; zlokalizowane w lobby delikatesy proponują natomiast wyśmienite wyroby piekarnicze, serwowane w towarzystwie znakomitych indyjskich kaw.
Źródło: AccorHotels
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |