Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Pierwsza restauracja Chłopskie Jadło na rynku w... | Aktualności gastronomiczne
Pierwsza restauracja Chłopskie Jadło na rynku w Olsztynie
|
Restauracja sieci Chłopskie Jadło w Olsztynie (fot. chlopskiejadlo.pl)
|
Na gastronomicznej mapie Olsztyna pojawiła się nowa restauracja popularnej sieci Chłopskie Jadło. Jej specjalnością jest tradycyjna polska kuchnia w smacznej, lżejszej odsłonie. To pierwszy lokal działający pod tym szyldem w stolicy Warmii i Mazur. Restauracja mieści się w samym sercu Olsztyna, przy ul. Stare Miasto 3.
Najnowsze Chłopskie Jadło zajmuje powierzchnię 375 metrów kwadratowych i mieści się na dwóch poziomach. W środku przygotowano 33 stoliki, gdzie zasiąść może łącznie 130 gości. Ponadto w sezonie letnim przy lokalu działa ogródek, a w nim blisko 50 miejsc siedzących. W restauracji z powodzeniem można zorganizować spotkanie biznesowe bądź rodzinne uroczystości. W planach jest też uruchomienie kącika zabaw dla najmłodszych.
Restauracja została zaaranżowana w stylu nowoczesnego folku. Ciepłe i jasne wnętrza zdobią poduszki z folkowymi wzorami i kurką będącą motywem przewodnim sieci. Lokal czynny jest od poniedziałku do soboty w godzinach 12.00-23.00, a w niedziele od 12.00 do 22.00.
- Nowo otwarty lokal Chłopskiego Jadła to nie tylko pierwsza restauracja w Olsztynie, ale i w całym regionie Warmii i Mazur. Tym bardziej cieszymy się, że się tu pojawiliśmy i to w tak atrakcyjnej lokalizacji, jakim jest rynek Starego Miasta. Gorąco zapraszam wszystkich mieszkańców Olsztyna, jak i turystów zwiedzających to urokliwe miejsce do naszej restauracji. W przytulnych wnętrzach Chłopskiego Jadła z pewnością będą mogli delektować się specjałami polskiej kuchni w lżejszym wydaniu – mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Chłopskie Jadło.
Menu restauracji Chłopskie Jadło obejmuje soczyste mięsa, w tym steki, dania z ryb, zupy, sałaty czy przystawki, a także szeroką ofertę pierogów z pieca. Do oferty wprowadzane są również cyklicznie sezonowe nowości, w tym najnowsza pod hasłem „Rabarbar, kurki i młode warzywa”.
Źródło: Sfinks.pl – 01.07.2016
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |