Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Olsztyn miejscem międzynarodowej konferencji... | Aktualności gastronomiczne
Olsztyn miejscem międzynarodowej konferencji poświęconej tradycyjnej żywności
|
Mazurskie miody (fot. warmia.mazury.pl)
|
Organizowana w ramach projektu UE – Sieć Żywności Tradycyjnej dla zwiększenia transferu wiedzy na rzecz innowacji – TRAFOON, międzynarodowa konferencja będzie miała miejsce w dniach od 12 do 14 września 2016 roku, w Olsztynie – informuje portal Warmia.Mazury.pl
W trakcie konferencji podkreślana będzie rola żywności tradycyjnej i regionalnej z Polski i Europy w zwiększaniu konkurencyjności firm i zaspokajania potrzeb współczesnego społeczeństwa.
Olsztyńskie spotkanie będzie znakomitą okazją do wymiany poglądów i doświadczeń wobec wyzwań i perspektyw dla rynku żywności tradycyjnej. Omawiane mają być między innymi możliwości zwiększania atrakcyjności produktów tradycyjnych w drodze innowacji i wdrażania rozwiązań w oparciu o wyniki badań naukowych.
W konferencji wezmą udział m.in. pracownicy naukowi prowadzący badania w zakresie rozwoju i doskonalenia żywności tradycyjnej, a także przedsiębiorcy, władze lokalne, organizacje społeczne oraz wszyscy zawodowo związani z żywnością tradycyjną.
Szczegóły dotyczące konferencji dostępne są tutaj.
Źródło: Warmia.Mazury.pl – 29.07.2016
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |