Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Jakie lody lubią Warszawiacy?

Aktualności gastronomiczne


Jakie lody lubią Warszawiacy?


Dodano: 2016-08-22

Drukuj

Wyślij


Co latem sprawia wszystkim największą przyjemność? Pyszne lody! Dlatego, ku radości mieszkańców stolicy, pojawiły się one na ulicach Warszawy. Jakie smaki cieszą się największym powodzeniem? Które lody wygrały w teście na najpyszniejsze? Jakie są sposoby jedzenia lodów?

W ramach letnich atrakcji, na jednej z warszawskich ulic pojawił się lodowy food truck Pura Vidy, marki lodów premium, wytwarzanych z naturalnych składników. Szczególnie żywiołowo reagowali najmłodsi, ale i wśród dorosłych widać było wiele zadowolonych twarzy, umorusanych lodami. – Warszawiacy powitali lody Pura Vida z dużym entuzjazmem – mówi Włodzimierz Karandyszowski, właściciel marki Pura Vida. – Ciekawi nas opinia konsumentów, dlatego chcieliśmy spotkać się z nimi osobiście i dowiedzieć się, które lody najbardziej im smakują. Nasz wniosek po teście smaków jest jeden – nie ma czegoś takiego, jak ulubione lody. Każdemu smakuje coś innego. Ważna jest za to jakość produktu.


 
Warszawiacy zachwycali się lodami Pura Vidy , mówiąc m.in.: „Czuję prawdziwą śmietanę! To jest pyszne!” czy „Prawdziwe truskawki! Tak powinny smakować lody!”. Wiele osób było zaskoczonych tym, że lody Pura Vida są robione z mleka od fińskich krów, słodzone ałtajskim miodem, a polewa jest z najlepszej, belgijskiej czekolady.
 

Okazuje się, że poza preferencjami smakowymi, istnieją też różne metody jedzenia lodów. - Dominowały trzy sposoby. Podgryzanie – dla prawdziwych twardzieli, którzy nie boją się bólu zębów i chcą szybko pochłonąć swoją porcję. Lizanie, charakteryzujące smakoszy, którzy chcą lodami delektować jak najdłużej. Wreszcie trzeci sposób, czyli ten łączący dwie poprzednie metody – wylicza Włodzimierz Karandyszowski.

Niezależnie od wyboru smaków, czy sposobu konsumowania zimnych słodkości, jedno jest pewne – lody łączą pokolenia. Przy stoisku Pura Vidy zbierały się całe rodziny, pałaszując z przyjemnością lodowe przysmaki.


Źródło: AgencjaFaceIt.pl – 19.08.2016
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji