Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Restauracje Chłopskie Jadło przedstawiają...

Aktualności gastronomiczne


Restauracje Chłopskie Jadło przedstawiają „Przepis na jesień”


Dodano: 2016-09-08

Drukuj

Wyślij



Przepis na jesień w restauracjach Chłopskie Jadło (fot. chlopskiejadlo.pl)


Sieć restauracji Chłopskie Jadło, należąca do Sfinks Polska, przygotowała nową propozycję smaków pod hasłem „Przepis na jesień”. W najnowszej ofercie znalazły się dania oparte na sezonowych produktach takich jak podgrzybki czy buraki. Z nowości na klientów czekają m.in. pęczak z grzybami, karkówka w sosie grzybowym, a także policzki wołowe serwowane z buraczkami. Jesiennych smaków można spróbować we wszystkich restauracjach Chłopskie Jadło do 21 listopada.

- Najnowsza oferta w Chłopskim Jadle zawiera pyszne dania pachnące zbliżającą się jesienią. I choć na tę porę roku przyjdzie nam jeszcze poczekać, to w naszych restauracjach już teraz serwujemy jej kulinarne skarby. Nie mogło więc zabraknąć cenionych przez klientów potraw na bazie kojarzonych z jesienią grzybów czy buraków. Na rozgrzewkę proponujemy zaś napoje, które świetnie sprawdzą się w trochę chłodniejsze dni. Zapraszamy zatem do restauracji Chłopskie Jadło, by wypróbować nasz „Przepis na jesień” - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Chłopskie Jadło.



„Przepis na jesień” w Chłopskim Jadle obejmuje 5 dań. Wśród najnowszych potraw znalazły się duszone policzki wołowe w sosie winno-śliwkowym z buraczkami i podsmażanymi kluskami kładzionymi, pęczak zapiekany z podgrzybkami, boczkiem, cebulą i serem góralskim, podawany z buraczkami i kwaśną śmietaną, serwowany na specjalnej desce w miseczkach oraz grillowana marynowana karkówka, serwowana z sosem z podgrzybków, purée ziemniaczanym i kiszonym ogórkiem. We wkładce pojawiły się też takie specjały jak śledź marynowany w miodzie, soku z cytryny i koperku, podawany z cebulą, sałatką ziemniaczaną, pajdą chleba oraz masłem, a także tradycyjny krupnik z boczkiem i podgrzybkami. Na gości czekają również aromatyczne napoje - grzane wino z pomarańczą i goździkami, rozgrzewające piwo z dodatkiem imbiru, cytryny i miodu czy doskonała na jesienne dni herbata z sokiem malinowym, miodem, cytryną, kawałkami jabłek i przyprawami.


Źródło: Sfinks.pl – 07.09.2016


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji