Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Swego nie znacie, czyli Oktoberfest lokalnie

Aktualności gastronomiczne


Swego nie znacie, czyli Oktoberfest lokalnie


Dodano: 2016-09-13

Drukuj

Wyślij



Restauracja hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport


15 września rusza trzecia już edycja cyklu Kuchnia i Muzyka, czyli połączenia tradycji kulinarnych i muzyki na żywo. Restauracja Hilton Garden Inn Kraków Airport po wakacyjnej przerwie zaprasza na kolację inspirowaną popularnym niemieckim świętem Oktoberfest, przedstawionym w polskiej, tradycyjnej odsłonie.
 
Podczas czwartkowej kolacji goście wydarzenia będą mieli okazję spróbować klasycznych i tradycyjnych dań kuchni polskiej. Wśród menu autorstwa szefa kuchni, Miłosza Kowalskiego znajdą się m.in.: żeberka pieczone w glazurze z ciemnego piwa, pieczony kurczak z leśnymi grzybami czy zupa z kapusty z dodatkiem kminku i kiełbasy wędzonej. Doskonałym uzupełnieniem dań będą żywe piwa i kwaskowate cydry, pochodzące od najznamienitszych lokalnych piwowarów. O ich perfekcyjny dobór zadba ceniony krakowski promotor kulinarny – Bartosz Wilczyński.



Warto także wspomnieć o wyrobach wielokrotnie nagradzanych polskich serowarów zagrodowych, które do tej pory można było spotkać jedynie w gospodarstwach agroturystycznych i na lokalnych targowiskach, a które obecnie zdobywają stoły najlepszych restauracji. Wśród nich znajdziemy propozycje z Wańczykówki, Rancza Frontiera i Koziej Łąki. Wszystkie sery wykonywane są ręcznie, w całkowicie naturalny sposób, według tradycyjnych receptur, często z surowego, pełnego smaku mleka krowiego lub koziego, na nieskażonych cywilizacją terenach.
 

W godzinach 19:00-22:00 dostępne będą bufety przekąskowe, gorące i deserowe. Ponadto pokazy livecooking, muzyka na żywo w wykonaniu Karoliny Andrzejewskiej i szeroki wybór alkoholi. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc wymagana jest wcześniejsza rezerwacja.


Źródło: KrakowAirportHotel.pl – 12.09.2016
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji