Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Makro inwestuje w nowy kanał dystrybucji żywności...

Aktualności gastronomiczne


Makro inwestuje w nowy kanał dystrybucji żywności


Dodano: 2016-09-16

Drukuj

Wyślij


Firma Makro Polska rozpoczęła budowę sieci platform dystrybucyjnych w kluczowych dla sektora HoReCa lokalizacjach Polski. Projekt realizowany jest w ramach długofalowej strategii rozwoju kanału dostaw B2B. Umowa na najem pierwszego magazynu została podpisana z firmą MLP Group.

Obok istniejących już hal Makro powstanie zupełnie nowa sieć platform dystrybucyjnych zlokalizowanych w lokalizacjach kluczowych pod kątem sektora gastronomicznego. Rozwój aktywnych dostaw dla sektora HoReCa jest częścią długoterminowej strategii firmy. Umowa najmu pierwszego magazynu została podpisana z firmą MLP Group. Pierwszy obiekt powstanie w okolicach Warszawy na terenie parku logistycznego MLP Pruszków II. Jego powierzchnia wyniesie 10,1 tys. metrów kwadratowych.



- Rozwijamy model wielokanałowy poprzez połączenie usług dystrybucji żywności i formatu cash & carry, które dopasowujemy do lokalnych potrzeb rynkowych – komentuje decyzję Eric Poirier, Prezes Zarządu Makro.

- Bardzo cieszymy się z możliwości współpracy z jedną z największych firm handlowych na świecie. To dla nas bardzo ważne przedsięwzięcie, będące gwarantem naszych umiejętności i dużego zaufania, którym zostaliśmy obdarzeni - mówi Radosław T. Krochta, Prezes MLP Group S.A.

Makro inwestuje w unikalne magazyny dostosowane do potrzeb sektora HoReCa. Wielkość obiektów dostosowana będzie do wymogów lokalnych rynków. Magazyny zostaną zaopatrzone w najnowocześniejszą technologię, m.in. w system chłodniczy oparty na technologii CO2, który zapewni niskie zużycie energii i wysoki poziom ochrony środowiska. Platformy dystrybucyjne zagwarantują klientom HoReCa stałą dostępność, najszerszy wybór oraz najwyższą jakość produktów.

Oferta Makro dostosowywana jest do potrzeb najbardziej wymagających klientów HoReCa, podczas gdy nasze siły sprzedaży pracują nad wzmacnianiem relacji z sektorem. W dystrybucji liczy się przede wszystkim niezawodność. Regionalne platformy pozwolą nam skrócić czas realizacji zamówień przy zachowaniu najwyższej jakości produktów – podsumowuje Eric Poirier.


Źródło: MediaMakro.pl – 14.09.2016


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji