Strona główna » Aktualności gastronomiczne » We Wrocławiu działa już unikatowe OVO Bar &...

Aktualności gastronomiczne


We Wrocławiu działa już unikatowe OVO Bar & Restaurant


Dodano: 2016-09-16

Drukuj

Wyślij



OVO Bar & Restaurant - DoubleTree by Hilton Wrocław


Unikatowe menu koktajlowe, a w karcie dań m.in. rybne trio, sałatka z ośmiornicy i melona w sosie sojowym, a także sezonowana polędwica m.in. z pieczoną skorzonerą. OVO Bar & Restaurant wyróżnia się też otwartą kuchnią, a także pięciogwiazdkowym serwisem. We Wrocławiu nie było dotąd takiego miejsca.

Menu koktajlowe OVO Bar & Restaurant podzielone jest na cztery części. To receptury klasyczne, z najlepszych barów świata (jak Artesian Bar z Londynu czy Dead Rabbit z Nowego Jorku), autorskie twisty (czyli koktajle stworzone na bazie klasycznych), a także najbardziej znane koktajle współczesne.


 
Wybór mamy bardzo bogaty, a wielu z naszych koktajli, nie tylko autorskich, we Wrocławiu można spróbować tylko u nas. Z klasycznych ciekawy jest m.in. Seelback, stworzony na początku XX w. w hotelu Hilton w Louisville, na bourbonie, likierze pomarańczowym i szampanie. Z twistów polecam na przykład The Ovo & Out, koktajl na bazie rumu Havana Club 7 YO, likieru brzoskwiniowego i koniak.  Barman z detalami opowie o smakach i aromatach serwowanych koktajli – mówi Krzysztof Musielak, szef baru w OVO Bar & Restaurant.
 

Jedną ze specjalności nowego miejsca na mapie Wrocławia będą tapas (w cenie 9 i 16 zł), m.in. ze śledziem marynowanym w oleju z siemienia lnianego, czarnymi ziemniakami lub serem ricotta. W karcie dań znajdziemy autorskie propozycje z interesującymi dodatkami. Na przykład sezonowana polędwica wołowa podawana jest m.in. z pieczoną skorzonerą i boczniakiem mikołajkowym.
 
Menu skomponowaliśmy z najciekawszych dań nowoczesnej polskiej kuchni, jak również potraw inspirowanych wyrazistymi kulturami kulinarnymi, przede wszystkim śródziemnomorską. Wykorzystujemy tylko najświeższe produkty sezonowe i regionalne. Na filmach dostępnych poprzez kod QR w menu można zobaczyć, m.in. skąd pochodzą warzywa oraz pieczywo – podkreśla Piotr Apanel, szef kuchni DoubleTree by Hilton Wroclaw, który pracował wcześniej w czterech restauracjach uhonorowanych gwiazdką Michelin, w tym w restauracji Gordona Ramsay’a w Londynie.

Dania będą podawane indywidualnie lub tak, by wygodnie mogły się nimi dzielić wszystkie osoby przy stole, dzięki czemu będzie można spróbować wielu różnych rzeczy. Wśród dań do dzielenia się uwagę zwraca „Rybne trio”, czyli tatar rybny z ogórkiem  i cytrusami, ryba marynowana w dashi i grzybach, tempura z japońskim aioli  i sałatką, a także krab w całości (w stylu śródziemnomorskim). Co na deser? Ciekawy jest miodowy parfait (deser podawany w wysokim kielichu), z lawendowym biszkoptem, cytrynowym żelem i smażonym ryżem, czy palony krem custard (tradycyjny angielski sos waniliowy) podawany z musującymi owocami, lodami rabarbarowymi i orzechami.

Otwarta kuchnia i pięciogwiazdkowa obsługa

Co jeszcze jest niezwykłe w OVO Bar & Restaurant? Na przykład otwarta kuchnia oznacza, że goście nie tylko zobaczą cały proces przygotowania potrawy w kuchni, lecz będą mieli również bezpośredni kontakt z kucharzami. Ostatni szlif w przygotowaniu niektórych dań nastąpi już na restauracyjnym stolik
u.

To okazja, by porozmawiać z kucharzem, zespołem. To ludzie z pasją, barwnie opowiadający historie kryjące się za potrawami i ich składnikami – dodaje Piotr Apanel. OVO Bar & Restaurant jest otwarte od rana do późnego wieczora. Zmienia się zgodnie z rytmem dnia. Wieczorem pojawia się inny wystrój, muzyka, a nawet inne stroje kelnerów, hostess i barmanów.

Stworzyliśmy nowe miejsce spotkań we Wrocławiu, doskonałe zarówno na poranną kawę i śniadanie, lunch i spotkanie biznesowe, jak i wieczorne ze znajomymi. Przykładamy dużą wagę do standardu serwisu, dlatego obsługa jest taktowna, pomocna i otwarta już od momentu wejścia gościa. Zależy nam na przyjaznej i gościnnej atmosferze, takiej jak w naszym hotelu, choć na pewno nie jest to typowa restauracja hotelowa – podkreśla Matthias Herd, dyrektor generalny DoubleTree by Hilton Wroclaw.

OVO Bar & Restaurant znajduje się na parterze hotelu DoubleTree by Hilton Wroclaw. Jest dostępne również przez taras od strony wewnętrznego, otwartego patio budynku. Ceny w OVO Bar & Restaurant są utrzymane na poziomie cen wrocławskich restauracji.


Źródło: PRExpert.com.pl – 14.09.2016
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji