Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Turystyka kulinarna i foodies jako szansa rozwoju...

Aktualności gastronomiczne


Turystyka kulinarna i foodies jako szansa rozwoju agroturystyki i turystyki wiejskiej Warmii i Mazur


Dodano: 2016-10-07

Drukuj

Wyślij



(fot. Fotolia - pot.gov.pl)


Turystyka kulinarna i foodies jako szansa rozwoju agroturystyki i turystyki wiejskiej Warmii i Mazur – to jeden z głównych tematów, jaki poruszany będą na konferencji zat. „Agroturystyka – synergia komfortu i doznań kulinarnych. Warunki wytwarzania, przetwarzania i sprzedaży żywności w gospodarstwie agroturystycznym”.

Organizator konferencji, Departament Turystyki, zaprasza 24 października 2016r. obecnych i przyszłych gestorów bazy turystycznej na obszarach wiejskich oraz branżę odpowiedzialną za rozwój ruchu turystycznego, na dyskusję dotyczącą specjalizacji, jaką w ostatnich latach stała się tzw. turystyka kulinarna.



Jesteśmy świadomi, że rozwój turystyki kulinarnej, ma ogromny wpływ na agroturystykę czy szeroko rozumianą turystykę wiejską. Ten trend może z czasem stać się jedną z kluczowych specjalizacji nie tylko w agroturystyce. Już teraz obserwujemy, że gospodarstwa, będące laureatami naszego konkursu Agro-Eko -Turystycznego „Zielone lato”, które oferują regionalne czy lokalne posiłki, zyskują w ocenach swoich gości, a gospodarzom dają dodatkowy zysk – mówi Dyrektor Departamentu Turystyki, Dorota Zalewska-Bomba.

Podczas konferencji omówione zostaną także zagadnienia związane z możliwością produkcji i sprzedaży wytworzonej w gospodarstwach żywności, a także aspekty ekonomiczne i prawne związane z opodatkowanie tego typu działalności.

Chęć udziału w konferencji można zgłosić do 20 października 2016r. telefonicznie (089) 521 69 07 bądź e-mail: a.wojciechowska@warmia.mazury.pl


Źródło: Warmińsko-Mazurska Regionalna Organizacja Turystyczna


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji