Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Jesienno-zimowe nowości w restauracjach Sphinx

Aktualności gastronomiczne


Jesienno-zimowe nowości w restauracjach Sphinx


Dodano: 2016-10-13

Drukuj

Wyślij



(fot. Sphinx.pl)


Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadziła do oferty nowości na miesiące jesienno-zimowe. Nowa wkładka do menu to sześć dań inspirowanych sezonowymi smakami, m.in. dyni, buraka, żurawiny i sera góralskiego, a także dwa napoje. Nowości dostępne są we wszystkich restauracjach Sphinx do 23 stycznia 2017 r.

W nowej ofercie pojawiły się dwie przystawki – „Grzanki bacy”, czyli grzanki z grillowanym bekonem, serem góralskim i żurawiną oraz krem z dyni podawany z chrupiącym bekonem. Wśród dań głównych jest „Shoarma góralska”, czyli paski polędwiczki wieprzowej zapieczone z góralskim serem, podawane z żurawiną, sałatką wegetariańską i cząstkami ziemniaka w ziołach, a także stek z urugwajskiego hereforda z jarmużem i cząstkami ziemniaka w ziołach. W najnowszej ofercie nie zabrakło również lżejszych dań, jak miruna z kuskusem z dodatkiem buraczków, podawana z sosem jogurtowo-miętowym oraz sałata z wątróbką w porzeczkach. Uzupełnieniem oferty są dwa napoje – „Pepsi Green”, czyli pepsi z limonką i miętą oraz piwo Książęce Golden Ale.



- Dania w aktualnej wkładce sezonowej czerpią z bogactwa jesiennych zbiorów, by rozgrzewać i dodawać energii, gdy pogoda coraz mniej rozpieszcza. Oprócz jesienno-zimowych inspiracji powracamy też do potraw, które już kiedyś gościły w ofercie i szczególnie mocno przypadły do gustu naszym klientom. Mamy nadzieję, że ta kompozycja zostanie równie dobrze przyjęta jak poprzednie - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.


Źródło: Sfinks.pl – 12.10.2016


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji