Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Nowe jesienno - zimowe Menu Konesera wchodzi do...

Aktualności gastronomiczne


Nowe jesienno - zimowe Menu Konesera wchodzi do restauracji Qubus Hotel


Dodano: 2016-10-14

Drukuj

Wyślij



Nowe menu w restauracjach Qubus Hotel - polędwiczka z dzika


Od 13 października do 13 restauracji Qubus Hotel wchodzi nowe Menu Konesera. Tym razem sieć postawiła na bogaty i szlachetny smak oryginalnych mięs takich jak jagnięcina czy wołowina.
 
Jesień i zima to oczywiście czas na potrawy konkretne i aromatyczne. W nowym menu znajdą się zatem zarówno syte i mięsne dania, jak też rozgrzewająca zupa czy słodki deser. Kreując menu Szefowie Kuchni wykorzystali także niecodzienne połączenia smaków np. białej czekolady i halibuta.



- Naszym Gościom zaproponujemy w nowej karcie 7 wyjątkowych potraw, w których łączyć będziemy najwyższej jakości mięsa z dodatkiem owoców, warzyw czy sosów. Odwiedzający nasze restauracje będą mogli  skosztować m.in. polędwiczki z dzika w towarzystwie podgrzybków, żurawiny i sezonowych owoców. Proponujemy też coś lżejszego czyli fileta z halibuta z puree z pasternaka i białej czekolady w sosie szalotkowym czy szlachetną jagnięcinę podaną z konfiturą z pomidorów i żytnią macą. – mówi Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.
 

Nowe menu w restauracjach Qubus Hotel - halibut

Opróc
z pożywnych mięs w nowej karcie znajdzie się też sycąca zupa z soczewicy z dodatkiem boczku oraz polskiego sera dojrzewającego. Goście restauracji będą mogli skosztować także delikatnego pasztetu aromatyzowanego brandy, w pierzynce ziemniaczanej, podanego na consomme grzybowym. W karcie pojawi się również niecodzienne mięso jakim jest krucha pręga wołowa, podana na makaronie pappardelle, z dodatkiem cukinii i marchewki, w sosie śmietanowo-chrzanowym. Dla miłośników słodkości skomponowany został oryginalny deser, jakim jest melon kompresowany w likierze cointreau z cytrusowym sosem angielskim i granitą bazyliową.
 

- Kreując każde menu staramy się zaproponować naszym Gościom przede wszystkim niezwykłe doznania smakowe. Tym razem odwiedzającym nasze hotele oferujemy smaki szlachetnych mięs w towarzystwie sezonowych owoców czy w akompaniamencie charakterystycznych jesienno-zimowych dodatków np. leśnych grzybów. Wszystkie nasze dania są przygotowywane tylko z najwyższej jakości, świeżych składników. To daje Gościom gwarancję, że przygotowywane przez nas potrawy są zawsze zdrowe, aromatyczne i oryginalne – mówi Michał Keil Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.
       
Nowe menu w restauracjach Qubus Hotel - zupa z soczewicy

Uzupełnieniem nowego menu jest też propozycja win dobranych specjalnie pod nowe dania. Goście będą mieli okazję spróbować dwóch pysznych, nagrodzonych w wielu konkursach polskich win z winnicy Turnau: białego Seyval Blanc oraz czerwonego Pinot Noir.


Źródło: QubusHotel.com – 13.10.2016
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji