Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Bracia Koral oficjalnym partnerem plebiscytu...

Aktualności gastronomiczne


Bracia Koral oficjalnym partnerem plebiscytu Smaki Krakowa


Dodano: 2016-10-31

Drukuj

Wyślij


Marka Bracia Koral - Lody Jak Dawniej została partnerem wspierającym prestiżowego plebiscytu kulinarnego Smaki Krakowa 2016. Jeszcze w tym roku, podczas uroczystej gali, poznamy najlepsze restauracje i kawiarnie stolicy Małopolski, wybrane w 5 kategoriach.

Smaki Krakowa 2016 to organizowany już od 3 lat plebiscyt kulinarny, dzięki któremu mieszkańcy Małopolski mają okazję poznać najlepsze restauracje, kawiarnie i szefów kuchni w Krakowie. W tym roku miejsca te można było zgłaszać w aż 5 kategoriach: Szybka pycha, Cafe - bistro, Casual (codzienna), Fine Dining (ekskluzywna restauracja) oraz Nowa na mapie Krakowa. Na podstawie zgłoszeń Czytelników i Internautów, Kapituła Plebiscytu nominowała do drugiego etapu konkursu wybrane miejsca, spośród których wyłoni laureatów. Nazwy najlepszych restauracji i kawiarni zostaną ogłoszone podczas uroczystej gali, która jeszcze w tym roku odbędzie się w Krakowie.



W kapitule plebiscytu Smaki Krakowa 2016 zasiadają: Anna Starmach - absolwentka francuskiej prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu oraz jurorka MasterChefa, Adam Chrząstowski - szef kuchni restauracji Ed Red, Dominika Wójciak - zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, autorka książek kulinarnych i bloga kulinarnebezdroża.blogspot.com, Małgorzata Cetera-Bulka - Prezes Polska Press Oddział w Krakowie oraz Małgorzata Nitek - z-ca Redaktora Naczelnego Dziennika Polskiego.

W czasie finałowej gali uczestnicy będą mieli okazję spróbować aktualnie dostępnych smaków i wariantów produktów Bracia Koral - Lody Jak Dawniej, zarówno lodów impulsowych, jak i tych dostępnych w kanale HoReCa. Gala będzie również okazją do zaprezentowania elementów wspierających sprzedaż, które swoim partnerom biznesowych oferuje PPL Koral.

- Od początku istnienia marki Bracia Koral - Lody Jak Dawniej, staramy się bardzo dynamicznie rozwijać kanał HoReCa, budując stabilne i długofalowe relacje z restauracjami, kawiarniami i hotelami. Z każdym sezonem przybywa miejsc, w których to właśnie lody Bracia Koral osładzają czas gościom - mówi Piotr Gąsiorowski, Dyrektor Marketingu PPL Koral, właściciela marki Bracia Koral - Lody Jak Dawniej. Udział i partnerstwo w tak prestiżowym wydarzeniu, podczas którego prezentowane są najlepsze kawiarnie i restauracje w Krakowie to dla nas okazja do zaprezentowania oferty dla potencjalnych partnerów biznesowych, ale również prezentacji szerszej publiczności naszej wizji tworzenia marki bliskiej konsumentowi, odwołującej się do uniwersalnych wartości - dodaje.

Każdego roku organizatorzy plebiscytu wydają również okazjonalny album. Na kolejnych kartach Smaków Krakowa czytelnicy mogą znaleźć przepisy najlepszych szefów kuchni pracujących w wyłonionych w plebiscycie miejscach. Ekskluzywne wydawnictwo to nie tylko okazja do poznania upodobań mistrzów sztuki kulinarnej, ale również doskonałe źródło inspiracji i swoisty przewodnik po najlepszych krakowskich restauracjach i kawiarniach.

Szczegółowe informacje na temat plebiscytu można znaleźć w dedykowanym serwisie www.smakikrakowa.pl.


***
Marka Bracia Koral-Lody Jak Dawniej
zadebiutowała na rynku w sezonie 2014 z okazji jubileuszu 35-lecia działalności Przedsiębiorstwa Produkcji Lodów Koral. Obecnie w portfolio marki dostępne są 23 produkty – oferta obejmuje zarówno lody impulsowe oraz familijne. Systematycznie i znacząco zwiększając udziały w rynku, marka Bracia Koral-Lody Jak Dawniej oferuje konsumentom oryginalne kompozycje smakowe przygotowywane z najwyższej jakości produktów oraz oparte na specjalnie wyselekcjonowanych recepturach. Puszysta śmietanka, prawdziwe masło, najlepszej jakości kakao, belgijska czekolada, najwyższej klasy bakalie oraz porcje świeżych i soczystych owoców to składniki, dzięki którym lody Bracia Koral choć tworzone dziś, smakują jak dawniej.  


Źródło: 365Agencja.pl – 28.10.2016


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji