Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Alain Ducasse i Rech Restaurant zadebiutują w... | Aktualności gastronomiczne
Alain Ducasse i Rech Restaurant zadebiutują w hotelu InterContinental Hong Kong
|
Rech Restaurant ruszy w hotelu InterContinental Hong Kong
|
Alain Ducasse Entreprise i InterContinental Hong Kong przygotowują debiut nowej formuły gastronomicznej: Rech by Alain Ducasse, która znajdzie swoje miejsce w odnowionej, dawnej Spoon Restaurant. Spoon by Alain Ducasse, otwarta w 2003 roku, po raz ostatni obsłuży swoich klientów w dniu 1 stycznia 2017 r. Otwarcie Rech Restaurant planowane jest na połowę lutego 2017 r.
O Rech Restaurant
W Paryżu, Rech jest jedną z najbardziej znanych restauracji serwujących owoce morza. Restauracja została uruchomiona w 1925 roku przez Adriena Recha, który przybył do Paryża z Alzacji. Na początek otworzył sklep spożywczy, który wkrótce stał się stylową kawiarnią restauracyjną, do której z całej Francji przyjeżdżali klienci, aby skosztować firmowych ostryg, a przy okazji zrobić zakupy na mieszczących się tuż przy lokalu straganach, pełnych świeżych owoców morza. Bardzo szybko reputacja restauracji stała się słynna w całym Paryżu, dając początek narodzinom gastronomicznej instytucji.
Powtórne narodziny restauracji nastąpiły dzięki szefowi kuchni Alainowi Ducasse, który przejął ją w roku 2007. Zdaniem Alain’a Ducasse'a „aby docenić znakomitość owoców morza, trzeba docenić ich unikalne właściwości i w taki sposób dostosować proces ich przyrządzania, aby ujawnić wszystkie subtelności smaków."
Rech by Alain Ducasse w InterContinental Hong Kong będzie pierwszą placówką firmy poza granicami Francji. W jej ofercie znajdą się potrawy z najlepszych ryb i skorupiaków według osobistej interpretacji Ducasse’a i przepisów współczesnej kuchni. Rech by Alain Ducasse zapewni lokalnym i międzynarodowym gościom niezapomniane doświadczenia kulinarne w połączeniu z atmosferą nasyconą spektakularnymi, panoramicznymi widokami portu w Hongkongu.
Źródło: InterContinental Hotels Group
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |