Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Makro partnerem poradnika „Wine...

Aktualności gastronomiczne


Makro partnerem poradnika „Wine Folly”


Dodano: 2017-01-05

Drukuj

Wyślij


,,Wino. Praktyczny poradnik. Wine Folly” to bestsellerowa nowość na rynku poradników dla amatorów i koneserów wina, stanowiąca książkową wersję nagradzanego wieloma prestiżowymi nagrodami serwisu winefolly.com. Partnerem wydania jest sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska.

,,Wine Folly” to lektura pełna praktycznych informacji na temat wina, przedstawionych w formie ilustracji i grafik. Książka wyróżniona została prestiżową nagrodą „The Gourmand World Cookbook Awards” w kategorii „The Best Wine Book Translation”.



Autorzy poradnika, Madeline Puckette i Justin Hammack, w przystępny sposób przekazują wiedzę z zakresu metod degustacji, serwowania, czy łączenia win z wybranymi potrawami. W książce zaprezentowane zostały m.in. mapy winiarskie oraz porady dla poszukiwaczy win i regionów powszechnie niedocenianych. Poradnik ukazał się nakładem oficyny wydawniczej Dream Books.

Partnerem wydania jest sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska zapewniająca zarówno szeroki asortyment, jak i fachowe porady i doradztwo w zakresie win. Na początku br. firma zainauguruje kolejną edycję ogólnopolskich wydarzeń z cyklu ,,Szef dla Szefów”, których tematem przewodnim będzie m.in. edukacja w dziedzinie win.

W ofercie Makro znajduje się ponad 1000 pozycji pochodzących z 20 krajów, m.in. Cloudy Bay (Nowa Zelandia), Torres (Hiszpania), Marani (Gruzja), Penfolds (Australia), M. Chapoutier (Francja) oraz polskie wina z Winnicy Płochockich i Winnicy Adoria. W Makro dostępna jest również na wyłączność szeroka selekcja ekskluzywnych win marki własnej oraz win bio. Wyjątkowym rozwiązaniem dla klientów z sektora gastronomicznego są wina typu BiB (Bag in Box), wyróżniające się dużym formatem i hermetycznym opakowaniem.

Dla swoich klientów sieć oferuje również kompleksową obsługę w zakresie doradztwa w zakresie m.in. indywidualnego doboru win do profilu lokalu gastronomicznego, czy układania karty win do istniejącego menu.


Źródło: Makro.pl – 03.01.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji