Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Huus Gstaad oferuje swoje usługi w nowo otwartym... | Aktualności hotelarskie ze świata
Huus Gstaad oferuje swoje usługi w nowo otwartym obiekcie w Szwajcarii
|
Huus Gstaad, Szwajcaria
|
Od momentu rozpoczęcia swojej działalności w grudniu 2016 r., Huus Gstaad szybko stał się ulubionym miejscem spędzania czasu, zarówno dla okolicznych mieszkańców, jak i hotelowych gości. Położony na pagórkowatych zboczach pomiędzy miejscowościami Saanen i Gstaad, siedmiopiętrowy, 136 pokojowy tradycyjny drewniany górski dom, wykracza poza zwykłe standardy szwajcarskiej gościnności i wprowadza delikatną równowagę pomiędzy spokojnym wypoczynkowym obiektem, a miejscem dla podobnie myślących odkrywców i amatorów mocnych wrażeń.
Poczynając od rekreacyjnego salonu, restauracji, przestronnego ośrodka spa i znakomicie wyposażonej strefy dla grupy turystów rodzinnych, po wszelkiego rodzaju formy aktywnego wypoczynku typu all inclusive lub bezpłatnego wypożyczania sprzętu, czynny przez cały rok hotel jest ucieleśnieniem typowej berneńskiej gościnności.
Zbudowany w klasycznym szwajcarskim stylu górskiej architektury, oryginalny budynek przeszedł gruntowny remont, nadzorowany przez Erika Nissena Johansena - wizjonerskiego architekta i projektanta ze szwedzkiego studia projektowego Stylt Trampoli. Pierwszym ruchem Johansena było zastąpienie ścian wielkogabarytowymi oknami, zalewających pomieszczenia i obszary gościnne naturalnym światłem. „Chcemy, aby goście czuli się jak w trakcie pobytu u przyjaciela", mówi Erik Nissen Johansen, „przyjaciela z pięknym domem, który zaproponuje niesamowite doświadczenia na zewnątrz, a następnie poda smaczny posiłek przy kominku."
Sercem i duszą hotelu jest The Livingroom, gdzie na powierzchni ponad 400 metrów kwadratowych znajduje się bar, chlubiący się najwyższą butelką w regionie - obszerna biblioteka oraz taras. Meble są mieszanką współczesnych materiałów i stylów, które wywołują poczucie swojskości i ciepła, a okna o rozmiarach od podłogi do sufitu, sprawiają że goście jedną nogę zawsze mają wysuniętą na zewnątrz obiektu. Z wyśmienitym, wielokrotnie nagradzanym Giuseppe Colella u steru, cztery restauracje Huus Gstaad wypracowują sobie markę na wysoce konkurencyjnej scenie kulinarnej regionu. Colella wnosi ze sobą 24-letnie doświadczenie w pracy w niektórych z najbardziej ekskluzywnych hoteli w Europie (w tym Grand Hotel Park Gstaad i Four Seasons Milan).
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |