Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Wielkopolski Mikser Kulinarny z Ernestem...

Aktualności gastronomiczne


Wielkopolski Mikser Kulinarny z Ernestem Jagodzińskim w ramach programu „Szef dla Młodych Talentów”


Dodano: 2017-01-19

Drukuj

Wyślij



(fot. makro.pl)


13. stycznia br. w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbył się pierwszy, wielkopolski Mikser Kulinarny w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Gośćmi wydarzenia byli m.in. Malka Kafka, właścicielka sieci ,,Tel Aviv Urban Food” oraz Ernest Jagodziński, szef kuchni restauracji ,,Cucina 88” w Poznaniu.

W styczniowym Mikserze Kulinarnym, zorganizowanym przez sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska, wzięło udział około stu uczniów z wielkopolskich szkół gastronomicznych.



Pokaz kulinarny, przygotowany w ramach wydarzenia, poprowadził Ernest Jagodziński - szef kuchni restauracji ,,Cucina 88’’ oraz zdobywca tytułu ,,Szef Jutra” Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska 2017. Tematem przewodnim były ,,Warzywa i zioła w kuchni”, a pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. pieczone buraki z kardamonem, kozim serem, trybulą i jogurtem oraz sernik z topinamburem, pistacją i pastą yuzu.

(fot. makro.pl)

Gościem spotkania była także właścicielka sieci „Tel Aviv Urban Food”, Malka Kafka, która podzieliła się swoim doświadczeniem w zakresie zarządzania restauracją i opowiedzia
ła o mitach przedsiębiorczość i modelach biznesowych w gastronomii.

Uczestnicy Miksera mieli okazję poznać i wypróbować unikalne produkty pochodzące z oferty Makro, takie jak czerwone banany, pitahaya, kalleross, czy grzyby shimeji.
Degustację przygotował zespół ds. grupy klientów HoReCa w Makro, reprezentowany przez Piotra Kuzielę i Eryka Adamczyka.

(fot. makro.pl)

,,Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w Makro i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.


Źródło: Makro.pl – 16.01.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji