Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Szefowie kuchni Zdrojowej kuszą regionalnymi...

Aktualności gastronomiczne


Szefowie kuchni Zdrojowej kuszą regionalnymi smakami


Dodano: 2017-02-13

Drukuj

Wyślij



Zdrojowa Hotels - menu regionalne - golonka 2017 (fot. zdrojowainvest.pl)


Kołobrzeskie hotele znalazły sposób na przyciągnięcie gości nad morze zimą. Czterech szefów nadmorskich obiektów Zdrojowa Hotels przygotowało wyjątkowe menu oparte na lokalnych przepisach i produktach od okolicznych dostawców.



Menu regionalne to pomysł na zainteresowanie gości potrawami z regionu pomorskiego. Śledź, bulion rybny, czy golonka – to dania nawiązujące nie tylko do historii kuchni pomorskiej, ale przede wszystkim inspirowane lokalną tradycją. Zaproponowane dania z regionu podawane są w nieco innej, bardziej nowoczesnej odsłonie. – Kuchnia wybrzeża to nie tylko morze i jego zasoby, to szeroka gama wspaniałych produktów z okolicy, z których jesteśmy dumni. Ile osób miało okazję skosztować sękacza kołobrzeskiego, którego proponujemy na deser – pyta Rafał Durka, szef kuchni Diune Hotel***** & Resort.

Zdrojowa Hotels - menu regionalne - sękacz z poziomkami 2017 (fot. zdrojowainvest.pl)

W
menu regionalnym znajdują się również wyśmienite wina: białe, czerwone i różowe z renomowanej Winnicy Turnau położonej w Zachodniopomorskiem. – Z ogromną przyjemnością przygotowaliśmy propozycję win, które idealnie komponują się z daniami regionalnymi. W sztuce kulinarnej połączenie tradycji z nowoczesnością zawsze oznacza coś nieoczywistego – mówi Grzegorz Turnau, muzyk i współwłaściciel Winnicy Turnau. Jednym słowem, warto wybrać się do kołobrzeskich restauracji Zdrojowej i delektować się regionalnymi potrawami, których smak na długo pozostanie w pamięci.

Zdrojowa Hotels - menu regionalne - śledź w czerwonym winie 2017 (fot. zdrojowainvest.pl)

Menu regionalne jest dostępne w trzech restauracjach Zdrojowej: Restauracji Sand{acz} w Sand Hotel****; Restauracja Lobster w Marine Hotel***** oraz Restauracji Arté w Diune Hotel***** & Resort.

Zdrojowa Hotels - menu regionalne - zielony bulion rybny 2017 (fot. zdrojowainvest.pl)

O operatorze

Zdrojowa Hotels to dynamicznie rozwijający się rodzinny, kołobrzeski operator obiektów hotelarskich premium realizowanych w najpiękniejszych polskich miejscowościach wypoczynkowych i tylko w najlepszych lokalizacjach. Aktualnie prowadzi 9 obiektów nad morzem i w górach, w tym najnowsze: Diune Hotel***** & Resort w Kołobrzegu oraz Baltic Park Molo Apartments w Świnoujściu.

Zdrojowa odnosi sukcesy i zdobywa liczne nagrody i wyróżnienia. W tym wybór Marine Hotel***** & Ultra Marine na centrum pobytowe Reprezentacji Danii podczas Euro 2012, nagroda Best Hotel Award 2012-2014 (trzy lata z rzędu), a także Profit Hotel Award 2013 dla Marine Hotel*****, TopHotel Sea 2011 w Polsce oraz HolidayCheck Award 2014 i 2015 dla Sand Hotel**** i Marine Hotel*****. Otwarty w 2014 roku Boulevard Ustronie Morskie również zbiera branżowe laury: Profit Hotel Awards 2014 oraz Hotel Roku 2015 w kategorii premiera.

Zdrojowa Hotels oraz Zdrojowa Invest – deweloper jej obiektów i lider second home w Polsce – tworzą holding Zdrojowa z 650-osobową kadrą.

Zdrojowa jest grupą odpowiedzialną społecznie, troszczącą się o rozwój sztuki i środowisko w ramach programów: Zdrojowa Art i Zdrojowa Eco Friendly.


Copyright © Zdrojowa Invest Sp. z o.o.


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji