Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Stekowe szaleństwo w Katowicach

Aktualności gastronomiczne


Stekowe szaleństwo w Katowicach


Dodano: 2017-02-14

Drukuj

Wyślij



Signature dish - Rib-eye stek - Jazz Bar w angelo Vienna House Katowice (fot. Andrzej JMuffin Skomorowski)


Już w piątek, 10 lutego,  w Steak Corner by Jazz Bar w hotelu angelo by Vienna House w Katowicach rozpoczął się Festiwal Steka. To oznacza, że do 19 lutego, każdy stek i burger z karty będzie można skosztować za pół ceny, a dodatkowo wygrać voucher na kolację w ramach trwającego konkursu fotograficznego. Wydarzenie jest połączone z wprowadzeniem nowego menu autorstwa Rafała Paconia.
 
Szef Kuchni hotelu angelo w Katowicach, Rafał Pacoń, wybrał do swojego menu najlepsze stekowe pozycje. Nie zabraknie w nim więc steka z polędwicy wołowej, T-Bone, New York, czy Flan. Specjalnością Szefa, a zarazem jego ulubionym rodzajem jest Rib-Eye. Szef Kuchni przywiązuje ogromną wagę do wyboru mięsa. To od jego jakości zależy doskonałość dania. Steki serwowane w  Steak Corner by Jazz Bar bazują na wołowinie rasy Angus pochodzącej z Australii. Wszystkie są przygotowywane na grillu z naturalnymi kamieniami lawy wulkanicznej, które nagrzewają się do idealnej temperatury, aby nadać mięsu wyjątkowego charakteru.



Dopełnieniem każdego steka są dodatki. W związku z tym, że to stek odgrywa główną rolę na talerzu, dodatki powinny być dobrane tak, aby nie zaburzyć jego smaku. Swoim gościom polecam puree z batatów z chili, szpinak z patelni z suszonymi pomidorami albo puree ziemniacz
ane z czosnkiem – mówi Rafał Pacoń.

Klasyczna bagietka z rostbefem, pieczarkami, papryką, serem, frytkami i sosem tatarskim - Jazz Bar w angelo by Vienna House Katowice (fot. Andrzej JMuffin Skomorowski)

Razem z Festiwalem Steka w karcie Steak Corner by Jazz Bar pojawią się nowe pozycje w menu. Wśród nich klasyczna bagietka z rostbefem, pieczarkami, papryką i serem oraz inspirowane kuchnia brytyjską Fish & Chips, czyli panierowane kawałki dorsza, podawane
z frytkami stekowymi, groszkiem cukrowym i sosem tatarskim.

Burger-klasyczny z grillowaną wolowiną -Jazz-Bar w angelo by Vienna House Katowice (fot. Andrzej JMuffin Skomorowski)

W ramach trwaj
ącego od 10 do 19 lutego Festiwalu, wszystkie steki, a także burgery serwowane w Steak Corner by Jazz Bar w angelo by Vienna House Katowice będzie można zamówić z 50% zniżką. Dodatkowo wszyscy goście wydarzenia mogą wziąć udział w konkursie, w którym nagrodą jest voucher na kolację w hotelu angelo by Vienna House Katowice. Wystarczy opublikować na Facebooku lub Instagramie zdjęcie wybranego steka oznaczając je za pomocą #FestiwalSteka.

Więcej informacji na stronie wydarzenia
https://www.facebook.com/events/1619940171366231/


O angelo by Vienna House Katowice


4-gwiazdkowy hotel konferencyjno-biznesowy położony w samym centrum stolicy Górnego Śląska, 500m od Spodka. angelo zawdzięcza swój oryginalny design wyrazistej i ciepłej kolorystyce inspirowanej Dalekim Wschodem. Hotel oferuje 203 pokoje i apartamenty. Centrum konferencyjne to 12 sal mogących pomieścić łącznie 600 osób i foyer o powierzchni 670 m2. W hotelu znajduje się wpisana na Szlak Kulinarny "Śląskie Smaki" restauracja sunlight oraz Jazz Bar, który oferuje steki, świeże owoce morza, duży wybór win z całego świata oraz przepyszne desery. Nowoczesne technologie, wyśmienita oferta gastronomiczna oraz jakość obsługi to znaki rozpoznawcze tego hotelu, który ciągle jest jednym z liderów na Śląsku.

O Vienna House

W Vienna House najważniejszymi elementami są podróże, nowe doświadczenia oraz odkrywanie, a także dostrzeganie piękna w zwyczajnych rzeczach w życiu. Vienna House to hotele, które mają swój charakter, ale także dzielą te same wartości i wspólny cel: zachwycać swoich gości. Największa grupa hotelowa w Austrii, od 2016 r. pod wspólną marką "Vienna House", posiada i zarządza hotelami miejskimi i resortowymi oraz nieskomplikowaną linią smart-casual, "Vienna House Easy". Firma zatrudnia obecnie 2 tys. 200 pracowników i jest reprezentowana w dziewięciu krajach: od Francji po Rosję, od Polski po Austrię. Hotele znajdują się m.in. w Berlinie, Bratysławie, Bukareszcie, Coburgu, Karlsbadzie, Krakowie, Łodzi, Monachium, Neckarsulm, Trewirze, Paryżu i Pradze. Vienna House jest marką Vienna International Hotelmanagement AG. www.viennahouse.com


Źródło: ViennaHouse.com
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji